Започва делото за тройния разстрел в Рогош

Автор: Plovdiv Now 7353
Започва делото за тройния разстрел в Рогош

Николай Христов, който застреля хладнокръвно трима души в Рогош ще застане пред Окръжен съд-Пловдив в началото на другата седмица.  Разпоредителното заседание е насрочено за вторник -9-ти Януари, а съдия-докладчик ще бъде Нина Кузманова. 

Спрямо 40-годишния мъж е внесен обвинителен акт за това, че на 6 август 2022г. чрез използване пушка, умишлено е убил повече от едно лице. Припомняме, че това са роднините му – чичо си Енчо и двама братовчеди - Стефан на 45 години и Веско на 50 години.

В деня на престъплението със същото огнестрелно оръжие Николай е направил опит умишлено да убие 51-годишна жена, която е била ранена и откарана в болница. Христов е предаден на съд с още едно обвинение, а именно, че е притежавал огнестрелно оръжие без разрешително. Той е имал едноцевна, гладкоцевна пушка и 24 броя патрони 12-ти калибър.

Жестокият разстрел се случи на  6 август. Николай Христов се е прибирал от работа, когато на вратата, пред дома му заварил наредени с метални пръчки, чичо му-Енчо и двамата му братовчеди. Така скандалът за въпросния имот станал по-сериозен, а Николай взел пушката, която притежавал и разстрелял роднините си. Когато паднали на земята, убиецът заредил отново оръжието и стрелял още веднъж по тях. Версията на Николай Христов бе, че се е опитал да защити себе си и дъщеря си, като е бил под афект, заради тормоза, който е търпял години наред от тримата убити мъже. 

Между роднините често възниквали спорове. Те са обитавали една незаконна постройка с различни входни врати. Именно къщата и узаконяването й са били ябълката на раздора между родата.

Спрямо извършителя на хладнокръвното убийство е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина