Военни, ултраси и граждани се събраха на митинга във Войводиново СНИМКИ и ВИДЕО

Автор: Деница Лещева 742
Военни, ултраси и граждани се събраха на митинга във Войводиново СНИМКИ и ВИДЕО

Над 300 души се събраха пред църквата в селото Войводиново на поредния протест след инцидента с пребития военен Вальо Димов. Освен протестиращи граждани, към проявата се присъединиха и редица военни, част, от които колеги на пострадалия ефрейтор.

Пред църквата е изградена и сцена, на която военните и кмета на селото, отправят призиви към хората.

Сред най-дейните в изказванията си е генерал Димитър Шивиков. Той призова хората веднъж завинаги да се сложи край на циганските своеволия.

Към протеста се присъединиха и футболни фенове, които пяха „Шуми Марица”. Към момента няма напрежение или индикации, протестът да се премести.

Жена от Войводиново обаче остана разочарована от броя на протестиращите. Според нея хората са твърде малко, макар огромната вълна, която се надигна в социалните мрежи .

„Жалко за нас, жалко и за децата ни, че хората са активни само във Фейсбук”, каза жената.

Кметът на Община Марица също взе думата.

„Бог ми е свидетел, че се опитахме по мирен път да решим проблема. Искам да призова управляващите да вземат мерки защото проблемът вече е национален”, каза Димитър Иванов. 

Не след дълго част от присъстващите започнаха да се разотиват. По думите им работата започва да се политизира, а някои се опитват да трупат дивиденти.

На трибуната говориха военни, кметовете на селото и община „Марица”, както и граждани.

 

 

 

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина