Вълна от съпричастност за прибиране на телата от Германия на семейство Жилови от Костиево

Автор: Plovdiv Now 3097
Вълна от съпричастност за прибиране на телата от Германия на семейство Жилови от Костиево

Огромна вълна от съпричастност след като беше съобщено, че братът, снахата и двете малки деца на играча от Гигант (Съединение) Здравко Жилов са загинали при пожар на 25 март в Германия. Ситуацията е още по-тежка, защото Жилов и семейството му не разполагат с необходимите 18 000 евро, за да бъдат транспортирани телата на жертвите до България. Съотборниците, треньорите и ръководството на клуба застават до своя приятел и излязоха с призив за организиране на благотворителна инициатива. Към нея се присъедини и кметът на пловдивското село Костиево Георги Калоферов.

"Не очаквах толкова хора да откликнат. Съученичка на Катя от Калояново също предприе кампания. Друга нейна приятелка от Слатина се включи и тя", разказа кметът на Костиево.

За хората в Костиево трагедията е голяма, тъй като загиналото семейство са трудолюбиви и уважавани хора. "Много са възпитани. Заминаха на гурбет миналата есен.“

Община "Марица" също ще откликне със значителна сума. Кметът Димитър Иванов е внесъл докладна в местния парламент. Жилови са жители на общината, но тъй като трагедията не е станала на нейна територия, законът позволява определен лимит.

"Уточняваме с юристите възможно ли е да откликнем с 10 000 лева, за да помогнем на близките", обясни зам.-кметът на общината Николай Стаматов. Заседанието на общинския съвет е утре.

"Надявам се до дни да съберем необходимите средства. От кметството също ще помогнем", заяви Георги Калоферов. Парите ще бъдат предадени на родителите на Кънчо Жилов.

Разкрита е банкова сметка, в която могат да се правят преводи в помощ на семейството.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина