Център „Малтепе“ – любимо място за децата от всички възрасти!

Автор: Plovdiv Now 6061
Център „Малтепе“ – любимо място за децата от всички възрасти!

В последните години Център „Малтепе“ в Община „Марица“ се превърна в любимо място за децата от цяла България. Той е само на 17 километра от град Пловдив, непосредствено до археологическите разкопки на могилата „Малтепе“ в село Маноле и е проектиран за работа през всички сезони на годината.

Образователната програма, която стартира през 2017 г., е насочена към всички възрастови групи, включително деца от детски градини. Всеки урок включва беседа, теоретична част и интерактивна работа - най-забавната и интересна част за малчугани и ученици. Изработените предмети по време на урока остават за участниците.

В основата на програмата е керамиката, като най-често срещан археологически артефакт и значителната й роля в хода на човешката история. Учене чрез преживяване е методиката, заложена във всеки един от образователните пакети на „Малтепе“.

Работата с глина е най-предпочитана от децата, които посещават центъра. Заниманието включва образователен разказ за глината и нейните свойства, както и демонстрация на уреди и техники за моделиране в грънчарството. В края на урока всички отнасят в къщи глинените формички, които са измайсторили и декорирали.

„Център „Малтепе“ посреща по 2 групи на ден и графикът бързо се запълва, така че побързайте да резервирате“, споделя организаторът на дейността Дияна Мичокова.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина