Труд премахна нерегламентирани сметища и почисти река Пясъчник

Автор: Plovdiv Now 2375
Труд премахна нерегламентирани сметища и почисти река Пясъчник

Коритото на река Пясъчник в рамките на Труд е почистено от храсти и върби, които потенциално застрашаваха населението. Повече от 500 метра по поречието на реката вече са разчистени от израснали дървета, които създаваха опасност до затлачвания при обилни валежи. Заедно с дървесната маса са разчистени и отпадъци, които представляваха риск и замърсяваха околната среда. „За близо две седмици обраслото речно легло бе почистено. Вече няма опасност реката да прелива и да наводнява улици и къщи при обилни валежи или изпускане на води от язовир „Пясъчник“, заяви кметът на Труд Спас Стайков. Той уточни, че през последните седмици реката е била суха поради неналичие на водни запаси в язовира, което е подпомогнало разчистването на дървесната растителност от коритото й.

Седем нерегламентирани сметища в селото също са почистени. От тях са премахнати излезли от употреба гуми, пластмасови опаковки, стари дюшеци и санитария, битови и строителни отпадъци. От незаконните депа са извозени няколко камиона от сметоизвозващите компании. Процесът по почистването ще продължи и след великденските празници.

Обновен е паркът в селото. Автомобилите, които са спирали в зелените площи и са ги унищожили, са премахнати. Местата, засегнати от паркиралите преди коли, вече са насипани с хумусна пръст, а бордюрите ще бъдат сменени с нови. „Ще озеленим терените и допълнително ще поставим жив плет, като ще засадим и цветя, за да направим парка привлекателен. Планираме главната алея в него да бъде продължена, за да могат майки с колички и велосипедисти да имат достъп до озеленените пространства“, каза кметът Стайков. Той допълни, че ще бъдат поставени и пейки, които ще създадат уют за почиващите в парка, разположен срещу параклиса „Св. Йоан Рилски Чудотворец“ и паметника на Васил Левски. „Всичко, което реализираме съвместно с ръководството на Община Марица и подкрепата на кмета Димитър Иванов, го правим за благоденствието на нашето населено място, за да го направим по-красиво и привлекателно за жителите и гостите на Труд“, обобщи младият кмет. Той се похвали и с още една дългоочаквана от младите хора придобивка – дискотека. По желание на живеещите в селото всеки петък ще се провежда детска дискотека.

  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина