Търси се медицинска сестра за градината и училището в Костиево

Автор: Plovdiv Now 5871
Търси се медицинска сестра за градината и училището в Костиево

Община „Марица“ търси да назначи на трудов договор по заместване една медицинска сестра в детска градина „Буратино“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Костиево. Длъжността е при 8-часов работен ден при 40-часова работна седмица. Кандидатите трябва да притежават медицинско образование (медицинска сестра, акушерка или фелдшер). Основната месечна заплата е 1581 лв. Допълнително трудово възнаграждение е за придобит трудов стаж и професионален опит по 1 на сто на година за всяка една година трудов стаж на същата, сходна или подобна длъжност.

Основната цел на длъжността е провеждане на държавната политика в областта на училищното и предучилищното здравеопазване, като медицинската сестра е ангажирана с провеждане на профилактични дейности за предотвратяване или организиране на рисковите фактори в детските заведения и училища; организиране провеждането на профилактични и противоепидемични дейности за предотвратяване възникването и ограничаване разпространението на заразните и паразитните заболявания в детското заведение; прави профилактични прегледи и изследвания за хелминти; регистриране на здравното и имунизационното състояние на децата и учениците в здравно-профилактичната карта, въз основа на данните, получени от личния лекар на детето или ученика; оказва съдействие на органите на РЗИ и Областна дирекция за безопасност на храните при осъществяване на проверка в детските заведения; контролира изпълнението на санитарно-хигиенните изисквания и противоепидемологичен режим.

Кандидатите са ангажирани и с водене и съхраняване на документацията на здравния кабинет и представя регулярно справки и анализи в РЗИ. Проверява медицинските документи на новоприетите деца и здравните книжки на персонала. Длъжни са да оказват долекарска помощ, а при необходимост съпровожда детето до ДКЦ и болница и уведомява родителите. Медицинската сестра в детските градини извършва филтър на децата всяка сутрин и не допуска деца със симптоми на каквото и да е заболяване или здравословни оплаквания.

Кандидатите да представят следните документи:
- Заявление в свободен текст, което задължително да съдържа точен адрес за кореспонденция и телефон за връзка);
- Копие от диплома за завършено образование и професионална квалификация;
- Копие от документи, удостоверяващи професионален опит;
- Автобиография по европейски образец.

Място за подаване на документите и на адрес: Пловдив, бул. „Марица“ № 57А, в Центъра за услуги и информация на гражданите, от 8 часа до 16.30 часа всеки работен ден.

Телефонът за контакти е: 032/907 844 и 032/907 819 всеки работен ден от 8 до 16.30 часа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина