Спецоперация на полицията в Скутаре и Рогош, проверени са 161 лица и 153 коли

Автор: Plovdiv Now 234023
Спецоперация на полицията в Скутаре и Рогош, проверени са 161 лица и 153 коли

Спезоперация на полицията е проведена вчера на територията на община "Марица".  Участвали са служители на РУ-Труд, пловдивските сектори „Специализирани полицейски сили“ и „Пътна полиция“ и Зонално жандармерийско управление. В част от проверките е оказано съдействие от представители на Регионална инспекция по околната среда и водите.

До 15 ч., на територията на селата Скутаре и Рогош, смесените екипи са проверили 161 лица и 153 МПС. За констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата са връчени 10 акта  и 28 глоби с фиш. Друг акт е съставен по Кодекса за застраховането, административно отношение е взето и за неспазване на Закона за гражданската регистрация.  

Срещу десет души са започнати предварителни проверки за установяване на данни за извършени евентуални престъпления по Наказателния кодекс. Случаите се отнасят за нелицензирана търговска дейност с черни и цветни метали; съхранение на определено количество безакцизен тютюн; нерегламентиран дърводобив; противозаконно придобиване и отглеждане на птици от защитен вид; продажба на дрехи от известни търговски марки без съгласие на техния правопритежател.  

Предстои в обхвата на акцията да влязат и селата Динк и Калековец.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина