След пожар: Жителите на Скутаре се обединиха в помощ на петчленно семейство, останало без дом

Автор: TrafficNews 5073
След пожар: Жителите на Скутаре се обединиха в помощ на петчленно семейство, останало без дом

Жителите на село Скутаре се обединиха, помагайки на петчленно семейство, загубило дома си след пожар. За това до медията ни сигнализираха близки на семейството, пожелали да останат анонимни.

Добрият пример съществува, уверяват те. Пред TrafficNews те разказаха, че на 15 февруари къщата на семейството е изгоряла почти до основи. Няма помен от мебелите и техниката, а покривът и някои от стените са разрушени.

Семейството има три деца, едно от които е бебе момиченце на 40 дни. Другите две деца са момиче и момче – на 3 и на 8 години. В момента те са отседнали при техни роднини, докато щетите върху къщата им бъдат възстановени.

Хората апелираха за дрешки за децата, възглавници, матраци, завивки и други неща от първа необходимост. За изключително кратък срок жителите на селото са осигурили почти всички необходимо.

„Искаме да изкажем огромни благодарности на жителите на селото, които след публикация на кметът на Скутаре Катя Тодорова се мобилизираха изключително бързо и в много кратък срок всеки помогна, кой с каквото може”, споделят близки на семейството.

Медията ни се свърза и с  Тодорова, която потвърди, че действително много от нещата, които са необходими за семейството вече са осигурени.

„Дадохме всичко от себе си, приехме случаят присърце и резултатите са на лице. Много хора се стекоха на помощ за нещата от първа необходимост, които доставиха в кметството. Има хора, които дори ще помогнат за ремонтът на къщата, за да може семейството възможно най-бързо да се върне обратно в дома си”, заяви Катя Тодорова.

Близки на пострадалото семейство изразяват благодарностите си към всички, които са се стекли на помощ и апелират повече хора да помагат в нужда!

Снимка: Архив

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина