Щети за 150 000 лева след пожара в село Труд

Автор: Plovdiv Now 11182
Щети за 150 000 лева след пожара в село Труд

Автор: Авел Бялков

Щетите след снощния пожар в село Труд са на стойност над 150 000 лв. Това заяви пред наш репортер собственикът на намиращото се в близост до изпепелената постройка хале Любомир Динков. В момента от постройката се издига пушек, а на мястото са пристигнали три полицейски екипа и пожарна кола. 

По думите на местни жители, постройката, от която е тръгнал огънят, в милото е била ракиджийница. 

"Това, което хората тук говорят, е, че огънят е тръгнал от роми, които пребивават в старата сграда зад сервиза", разказа жителят на селото Цвятко Онев.

Припомняме, че огънят пламна в около 19.20 часа снощи. Той е тръгнал от едноетажна къща, която се намира до автосервиз. Пламъците се разпространили и обхванали халето на Динков. Той отрече първоначално изнесената информация, че е отдал под наем страдата на роми и заяви, че обектът не е негов. Динков допълни, че няма нищо общо с обитателите му, а служителите му не стъпват в старата къща.

Установено е, че пожарът е причинен от печка на твърдо гориво. Огънят е обхванал и предприятието. Изгорели са два микробуса, лек автомобил и мотокар. Спасена е съседна бензиностанция, където се намирали и цистерни с газ.

За щастие, няма пострадали хора.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието. 

От община "Марица" съобщиха пред медията ни, че теренът под постройката е общински, но изгорялата постройка не е актувана като общинска собственост. Към момента не е ясен нейният статут. Оттам потвърдиха, че става дума за бивша ракиджийница. Семейството, за което се твърди, че я е обитавало, е поискало да им е бъде разрешено да поставят фургон върху терена, тъй като било безимотно. Фургон обаче не се появил. 

В администрацията няма постъпили сигнали за самонастанили се лица във въпросната сграда нито от собствениците на сервиза, нито от жители на селото.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина