С песни, танци и хоро в с. Рогош отбелязаха Международния ден на ромите

Автор: Plovdiv Now 15976
С песни, танци и хоро в с. Рогош отбелязаха Международния ден на ромите

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов връчи наградите на победителите във футболния турнир и поведе хорото на празника в с. Рогош, посветен на Международния ден на ромите 8-ми април. На събитието „Пеем, танцуваме и живеем заедно“ , което по традиция се отбелязва всяка година в община „Марица“, присъстваха и председателят на Общинския съвет Гергана Трендафилова, кметовете на с. Рогош Величка Величкова и на с. Динк Йосиф Асенов, както и общински съветници.

В началото на тържеството, малките самодейци от ДГ „Пролет“ и ОУ “Васил Левски“ в с. Рогош и от НЧ „Просвета-1938 г.“ в с. Динк грабнаха сърцата на публиката с виртуозните си изпълнения на автентични ромски танци. 

Кметът Димитър Иванов приветства десетките жители и гости на с. Рогош, събрали се на площада, за да отпразнуват Деня на ромите. „Много съм щастлив, че днес, всички заедно сме тук, за да отбележим Международния ден на ромите. Видяхте нашите чудесни деца от с. Рогош и Динк. Искам да ви кажа, че във всички села на община „Марица“ те са повод за гордост.“, обяви градоначалникът.

Той изрази задоволството си от мирното съжителство на всички български граждани в селищната система, без значение на етническата им принадлежност.

„Ние - жителите на община „Марица“ – и българи, и роми, винаги сме живеели в мир и разбирателство. Така е било от векове, така и ще бъде!  Нашите деца са заедно в детските градини, училищата, в игрите, заедно сме на празници и всички заедно, с общи усилия, преминаваме през трудните моменти в живота.“, посочи кметът.

Той припомни, че мотото на общинската управа, към което тя стриктно се придържа, е „Здрави и щастливи деца“.

„За прекрасното и безоблачно детство на малчуганите ръководството на община „Марица“ и Общинския съвет правят всичко по силите и възможностите си, и вие сте свидетели на това. Доказателството е пред нас - новата детска градина в с. Рогош, построена само преди 1 година.“, подчерта Димитър Иванов.

Парична награда и футболни топки получиха двата отбора на Рогош и един от тимовете на с. Калековец, класирали се съответно на 1-во, 2-ро и 3-то място.

Кметът връчи грамоти за участие в общинския празник „Пеем, танцуваме и живеем заедно“ на самодейците от  ДГ „Пролет“ и ОУ „Васил Левски“ в с. Рогош и на състава от НЧ „Просвета-1938 г.“ в с. Динк.

„Нека с уважение към всеки, без значение от вярата и етноса, да работим за възхода на община „Марица“. Пожелавам Ви здраве, благоденствие и късмет и само напред. Поздравявам Ви по случай Международния ден на ромите.“ С тези думи кметът на община „Марица“ се обърна към десетките жители и гости на празника.

Димитър Иванов поведе и хорото, на което се хванаха всички – млади, стари, българи и роми.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина