С песни и танци Крислово отбеляза своя празник

Автор: TrafficNews 5529
С песни и танци Крислово отбеляза своя празник

В петъчния ден Крислово отбеляза своя празник. Близки и приятели играха и се веселиха до късно. Местните имат един неписан закон: “Всеки странник е добре дошъл на масата ни”. А масите бяха отрупани и скарите препълнени. Аромат на понички и шоколад се носеше из зеления парк в центъра. Малки и големи се събираха да се веселят. Всички гости станаха част от празника на крисловци. А той започна с футболна среща между ветерани и младежи на обновения стадион „Сокол“. След много емоции на зеления килим всички се отправиха към центъра на Крислово, където самодейците от читалище „Просвета“ бяха подготвили разнообразна фолклорна програма.

Първи на сцената излязоха женския певчески състав „От извора“, който изпълни песните „Влязла е мома в градинка“, „Сън сънувах“, „Слънце грее“ и „Похвали се бяла Рада“. След тях девическият състав на читалището изигра шопски и тракийски танц. Малчуганите от детския състав обраха аплодисментите с изпълнението на „Джиновски“ танц. Трите групи завършиха представлението с „Песен за България“. Възрастни дами разглеждаха новите информационни табла, поставени пред кметството, и разказваха на внуците си за фестивали, на които са участвали и за дейността на читалището и самодейните състави в него през годините.

Кметът на Крислово Димитър Андреев поздрави всички с празниците на селото и на Съединението на България. „Посрещаме празника на Крислово с обновен площад, кметство, както и стадион. Благодарение на подкрепата на кмета Димитър Иванов всички ние се радваме на нови проекти, на старта на инфраструктурни проекти, които ще продължим да реализираме. Пожелавам ви хубава празнична вечер, изпълнена с много веселие. Искам да поканя всички в неделя, когато ще направим водосвет и курбан за откриването на нашата църквата „Рождество на Пресвета Богородица“, каза Андреев. След него приветствие към жителите на Крислово отправи и кметът на Община Марица Димитър Иванов. „За мен е чест и удоволствие тази празнична вечер да сме заедно. Да споделим празника на Крислово, за което благодаря за поканата на Димитър Андреев. Септември е месецът на Крислово, защото дадохме старт на няколко инфраструктурни проекти, които ще обновят пътната мрежа в селото и в общината. И ще продължим да работим за по-добрия стандарт на живот на всички жители. Тази вечер е един голям български празник – Съединението на България. Нека да сме заедно, защото сме по-силни и можем да постигаме целите и идеите, които си поставяме. В навечерието на големия християнски празник малка Богородица, в неделя ще бъдем отново заедно за откриването на вашата църквата „Рождество на Пресвета Богородица“. Тя беше реновирана с общи сили и стана прекрасен храм, в който да споделяте празници и да търсите Божията помощ“, заяви кметът Димитър Иванов.

Под звуците на оркестър „Пловдив“ Димитър Андреев и Димитър Иванов поведоха хорото, което се виеше из красивия и зелен парк на Крислово. Празничната вечер завърши с няколко минутна заря, която беше подарена от Димитър Андреев за всички гости на събора.

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина