С облекчение и радост комшии и кучето на ефрейтор Димов го посрещнаха у дома СНИМКИ

Автор: Добринка Димова 6043
С облекчение и радост комшии и кучето на ефрейтор Димов го посрещнаха у дома СНИМКИ

Пребитият ефрейтор Валентин Димов вече си е у дома, в семейната къща в село Войводиново. Както PlovdivNow.bg вече съобщи, военнослужещият бе изписан от МБАЛ „Св. Пантелеймон” и се възстановява в домашни условия. Раните му вече са затворени, а лекарите смятат, че той ще се възстанови напълно.

„Много пострада това момче. Радваме се, че си е вкъщи и стискаме палци да се оправи бързо”, коментираха пред наш репортер комшии на командоса. Семейството му обаче все още е в шок от случилото се и отказва всякакъв коментар. Фамилната къща, в която живеят Валентин със съпругата и децата, родителите и 90-годишната му баба, е тиха. Само кучето на двора посреща нежелани гости.  

„Всичко е спокойно. В селото има засилено полицейско присъствие. По няколко пъти дневно една патрулка минава по нашата улица”, посочват съседите.

Военният от Специалните части Валентин Димов бе пребит на 6 януари – Богоявление, от двама млади роми заради забележка на улицата. Ромите, които го пребиха, остават в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“.

След инцидента последва вълна от протести в центъра на центъра на Войводиново. Реакцията не закъсня – три къщи в ромската махала бяха сринати, като предстои премахването на още 15. Хората в селото вече се готвят и за следващия голям протест на 23 януари. Тогава изтича срока, в който собствениците на жилищата могат да обжалват събарянето им.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина