Румънец, превозвал мигранти, опитал да подкупи полицаи край Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5871
Румънец, превозвал мигранти, опитал да подкупи полицаи край Пловдив

По искане на Окръжна прокуратура – Пловдив днес съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 33-годишен румънец. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 31 август 2023 г., на пътен възел „Орта хан“ в землището на Цалапица е подпомогнал 9 сирийци, от които пет непълнолетни лица, да преминат незаконно през страната. Деянието е извършено чрез използване на автомобил.

Той е привлечен и като обвиняем и за това, че на същата дата и място е дал подкуп в размер на 40 евро на полицейски служител, за да не извърши проверка на управлявания от него лек автомобил.

На 31 август 2023 г. край  полицейски служители спрели за проверка лек автомобил, марка „Фиат“, управляван от подсъдимия. Колата се движела в посока София. Те установили, че в нея се намирали деветима чужденци, всички мъже, граждани на Сирия. Петима от тях били непълнолетни, а шофьорът предложил подкуп от 40 евро на полицейски служител, за да не извърши проверка на колата. Служителят на МВР не взел парите и незабавно бил уведомен дежурен разследващ полицай.

Определението на Окръжен съд – Пловдив подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив. 

Снимката е илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина