Ромите, пребили и ограбили дядо Христо от Трилистник, остават в ареста

Автор: Ива Модова 6634
Ромите, пребили и ограбили дядо Христо от Трилистник, остават в ареста

32-годишният Павел Асенов и 16-годишният Ангел Красимиров, които пребиха и обраха 86-годишният Христо в пловдивското село Трилистник остават в ареста. Това реши Районен съд – Пловдив. Двамата се изправиха пред магистратите, които им наложиха най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Припомняме, че възрастен мъж бе пребит и ограбен в нощта срещу неделя. Павел и Ангел са проникнали в дома му, налагали са го по главата и са му отнели 100 лева. Ден по-късно двете лица са задържани от полицията. В понеделник в Трилистник пристигна и главният прокурор Иван Гешев. Пред него пострадалият Христо Васков разказа за ужаса, който е преживял.

Съдът прие, че макар разследването да се намира на ранен етап, от събраните до момента писмени и гласни доказателствени средства може да се направи обосновано предположение, че двамата обвиняеми са автори на престъплението, в което са обвинени.

Извършен е следствен експеримент, оглед на местопроизшествието, налице са и обясненията на обвиняемия Ангел, който точно е посочил не само двора, но и конкретното място, където е изхвърлен портфейла, отнет от пострадалия.

 Извършеното престъпление се отличава с ожесточеност и безпардонност, като е употребена освен физическа и вербална агресия спрямо пострадалия. Жертвата е възрастен човек, на 86 години, чиято възможност да окаже съпротива е силно намалена, двамата обвиняеми са разбили врата и прозорец, за да проникнат в къщата му.

Съдът прецени, че за двамата обвиняеми не съществува опасност да се укрият, но е налице реална опасност при мярка, различна от задържане под стража, да извършат престъпление. При обвиняемия Ангел тази опасност се извежда и от обстоятелството, че грабежът е извършен само няколко месеца, след като е влязла в сила предишна присъда лишаване от свобода за срок от 2 години, чието изпълнение е било отложено.

Предвидените от закона наказания за това престъпление са съответно: лишаване от свобода за срок от 3 до 10 години – за пълнолетния извършител, и лишаване от свобода за срок до 3 години – за непълнолетния.

Възрастният мъж е познавал нападателите си. Христо дори им е помахал с храна и пари. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина