Рогош получи нова спортна зала за Деня на Независимостта и по повод 35 г. от създаването на Община „Марица“

Автор: Plovdiv Now 7011
Рогош получи нова спортна зала за Деня на Независимостта и по повод 35 г. от създаването на Община „Марица“

В Деня на Независимостта, когато Община „Марица“ чества 35 години от създаването си, кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов откри модерна и многофункционална спортна зала в с. Рогош. Тя е разположена до стадиона и здравния център в централната част на селото. Сградата е с разгъната застроена площ от 1241 квадратни метра, висока е 8 метра и е с 350 седящи места.

Лентата бе прерязана от Димитър Иванов, заместник-кмета Николай Стаматов и кмета на с. Рогош Величка Величкова. Преди това водосвет за здраве на населението на Община „Марица“ бе отслужен от отец Николай, отец Димитър и отец Георги.
„Честита да е на всички новата сграда, от която имахме голяма необходимост и най-после тази мечта се осъществи. Благодарим на ръководството на Община „Марица“. Нека бъдат успешни всичките им дела“, пожела отец Николай.
Димитър Иванов приветства присъстващите.

„Имам честта да Ви поздравя с днешния значим празник – 115 години независима България. Община „Марица“ чества двоен празник, защото днес се навършват и 35 години от обявяването й за самостоятелна Община. 35 години, през които администрация и жители градим и надграждаме постигнатото от предшествениците ни. Заедно сме постигнали много – изградили сме доверие, построили сме инфраструктура и споделяме мнението, че идващото поколение трябва да живее по-добър живот.
Днес с. Рогош отбелязва троен празник - Ден на Независимостта на България, 35 години от създаването на Община „Марица“ и откриването на новата зала – сбъднато желание на поколения местни жители“, каза кметът на Община „Марица“ сред бурните ръкопляскания на хората.

Той посочи, че въпреки трудностите през този мандат – пандемия и инфлация, благодарение на усилията и решителните действия на управленския екип и Общинския съвет на Община „Марица“, залата вече е факт. И припомни времето, когато тя е била само идея.
„Сега си спомням как започна всичко – причината беше, че нашите прекрасни деца станаха шампиони в няколко категории в Държавните игри на малките селища. Тогава мачовете се играеха в залата на училището в село Маноле, а един човек, който и сега е между нас, ми подхвърли идеята да построим зала и в с. Рогош. Благодаря ти, бате Гошо“, обърна се просълзен кметът на Община „Марица“ към дългогодишния треньор на баскетболния клуб на с. Рогош Георги Итов.

Иванов допълни, че модерната придобивка е реализирана мечта на малки и големи.
„Тази зала е подарък за децата на с. Рогош - нашето бъдеще, за нашата гордост – баскетболния клуб на селото, завоювал десетки шампионски титли, сред които три републикански, за талантливите ни самодейци и за хората на с. Рогош. Пожелавам на всички спортисти и самодейни състави да имат успехи на национално и световно ниво“, подчерта Иванов.
Тържественото откриване продължи с приятелска среща на баскетболния отбор на с. Рогош, демонстрация от възпитаниците на местния спортен клуб по карате „Феникс“ и богата танцова програма от танцова школа „Оренда“ и самодейците на НЧ „Изгрев – 1927 г.“

„Всички видяхме, че залата става за спорт, за песни и танци, както и за всякакви мероприятия. Това го установихте и Вие, както и аз. Пожелавам Ви да пазите новата придобивка“, изтъкна кметът на Община „Марица“.
Той покани кмета на селото Величка Величкова, за да й даде ключовете.

„За щастието на децата ни Ви връчвам тези ключове, за да се предават те от поколение на поколение“, отбеляза Димитър Иванов.
Той благодари на Михаил Иванов, управител на фирмата изпълнител и на кмета Величка Величкова за контрола по време на строителството и набеляза бъдеща инвестиция за с. Рогош.

„Човек, след като постигне определена цел, си поставя следваща. Признателен съм на всички Вас, жителите, че ми давате идеи. Моето желание е да изградим мини футболно игрище и модерна детска площадка на терена до новата зала. Така целият спортен комплекс ще бъде напълно завършен“, оповести кметът на Община „Марица“ и думите му бяха посрещнати с одобрителни възгласи.
Той поздрави всички за празника и ги покани да се присъединят довечера към тържеството в с. Маноле – част от събитията по повод 35 години от създаването на Община „Марица“.

„Пожелавам Ви здраве и късмет и заедно да продължим да пазим границите на нашата Община. За една независима, самостоятелна, по-красива Община за нашите деца. Да пребъде село Рогош, да пребъде Община „Марица“! Благодаря на всички Вас, жителите, че заедно направихме прекрасен празник на Община „Марица“ в с. Рогош. Довечера заповядайте на хорото в с. Маноле. Елате заедно да се веселим! Честит празник на всички“ , завърши Димитър Иванов сред многобройни аплодисменти.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина