Рекорден брой деца се включиха в първия по рода си в община Марица турнир по спортен риболов

Автор: Plovdiv Now 5945
Рекорден брой деца се включиха в първия по рода си в община Марица турнир по спортен риболов

С рекордния брой от 27 участници стартира първият по рода си турнир по спортен риболов за деца до 15 години, който се проведе под егидата на кмета на община „Марица“ Димитър Иванов и кмета на с. Скутаре Стоян Добрев.

Събитието, което се състоя на водоема до рибарниците в с. Скутаре, се превърна в своеобразен празник, не само за местните жители, но и за гостите на селото.

Заради небивалия интерес, при който протече състезанието, кметът Димитър Иванов обеща още тази есен, то да се превърне в общинско, и в него да се включат запалени по риболова малчугани от цялата селищна система.

Иванов награди победителите с модерни въдици, рибарски принадлежности и живарници и им пожела „Наслука и още по-голям улов“ в следващия кръг на съревнованието.

Първо място за най-голямо количество уловена риба – 3, 3 кг, спечели Станимир Янков, призът за второ място отиде при Николай Стоянов, а на почетното трето място бе класиран Кристиян Узунов.

Купа за най-голяма риба – с дължина 33 см, грабна Иван Иванов, втори стана Красимир Янков, бяха присъдени и две трети места – за Ваня Руменова и Николай Стоянов.

Всички участници получиха и фланелки с надпис „Детско състезание по спортен риболов с. Скутаре“ и поощрителни награди.

Децата се забавляваха много по време на целия турнир, а накрая, заедно с доволните родители и гости, с наслада похапнаха от вкусната скара.

Бяха взети всички мерки за безопасността на всички присъстващи, като по време на цялото мероприятие имаше осигурени лекар и охрана.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина