Започна протестът на земеделците в Пловдивско. Десетки фермери са блокирали кръговото кръстовище на село Труд със селскостопанска техника. По пътя Пловдив- Карлово се образува километрично задръстване, като част от шофьорите се пренасочват по обходни маршрути. Очаква се всеки момент фермерите да тръгнат по посока Пловдив, като на кръстовището между ул.”Васил Левски” и бул. „България” шествието ще направи обратен завой и се връща до изходната си позиция. Протестът е плануван да приключи до 12 часа, предава trafficnews.bg.

Земеделците излязоха на протест, след като не приеха предложенията на правителството.

Очаква се 80 точки в цялата страна да бъдат блокирани от тежка техника. На среща със земеделски производители, кабинетът предложи схеми за подпомагането им. Обещани бяха 150 милиона лева за животновъдите, млекопреработвателите и производителите на плодове и зеленчуци.

Фермерите заявяват, че проблемите им са от 10 години и все още не е намерено решение.

"Само си говорим, нямаме чуваемост, нямаме решение на проблемите. Министерство на земеделието, премиерът - ние нямаме партньор, те гледат на нас като на враг. Цялата политика, която се води по отношение на българското земеделие е в ущърб на българския земеделец и българския народ", коментира един от протестиращите.

Протест блокира и пътя Кръстевич-Стрелча, като в него се включиха зърнопроизводители, животновъди и овощари от селата Кръстевич, Красново, Беловица, Стрелча и Панагюрище.

Още снимки от протеста в село Труд: