Прерязаха лентата на новото кметство в Трилистник, всички жители уважиха тържеството

Автор: Plovdiv Now 6248
Прерязаха лентата на новото кметство в Трилистник, всички жители уважиха тържеството

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова, зам.-кметът Петър Минков и кметът на с. Трилистник Мирчо Петров прерязаха лентата на новото кметство в селото.

Всички жители на Трилистник дойдоха вкупом на откриването на красивата административна сграда. По-възрастните наблюдаваха церемонията от столове на площада, където бяха на сянка, а по-младите се събраха под специално поставена тента пред кметството.

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов първо уважи по-старите жители и поседна заедно с тях на площада. Той си припомни как в началото на кметуването си е засадил дърво в центъра на с. Трилистник.

„В първия си работен ден като кмет посадих ей тази елха, която вече е дала плод“, показа той дървото пред читалище „Йордан Колев – 1928 г.“ в селото.

Да бъде все така загрижен за хората и всичките му начинания да са успешни и плодотворни, както досега, му пожелаха местните, които се изреждаха да му благодарят за новата административна сграда.

„Помниш ли, че обещах, че ще направя ново кметство“, обърна се Димитър Иванов към Рангел Китупов, който също го поздрави за придобивката.

„Вярно е, направи го!“, призна с възхищение пенсионерът.

На откриването дойде и 86-годишният дядо Христо, който бе посетен от главния прокурор Иван Гешев, след като бе нападнат и бит от роми в дома си за 117 лв. Кметът Димитър Иванов лично се погрижи да го настани на сянка и да му донесе вода, за да се разхлади в горещия летен ден.

В началото на церемонията кметът на с. Трилистник Мирчо Петров благодари на всички, допринесли за успешната реализация на проекта.

„Благодаря на строителите, които оставиха душата си в тази сграда, на зам.-кмета на община „Марица“ Петър Минков, който е един от виновниците да стартира строителството й, на семейство Динко и Минка Георгиеви, които подариха тази чешма пред кметството, за да се ползва от цялото село и на семейство Гатеви - за красивите саксии с цветя пред кметството“, отбеляза Мирчо Петров.

Той изказа специално признание на кмета Димитър Иванов, двигател на всички прогресивни начинания за община „Марица“.

„Ако имаше дума, която е по-силна от благодаря, бих я използвал към човека, който пише новата история на община „Марица“, човекът, който гради във всяко село детски градини, училища, спортни зали и това прекрасно кметство. Това е кметът на община „Марица“ г-н Димитър Иванов. Благодаря Ви за всичко г-н Иванов “, обърна се кметът на с. Трилистник към градоначалника.

Отец Димитър, който отслужи водосвет, посочи, че църквата и кметството са двата стълба на държавността във всяко селище.

„Във всяко населено място две сгради правят особено впечатление – кметството и храма. Там, където има здрава държавност и здрав дух, те са в безупречно състояние. Аз съм особено радостен, че днес можем да се поздравим с нов благодатен етап от историята на с. Трилистник и община „Марица“, заяви отец Димитър.

Кметът на община „Марица“, който бе развълнуван от присъствието на почти всички жители на селото, отбеляза, че това е най-голямото признание за положените усилия.

„Днес съм щастлив, че заедно пишем най-новата история на нашата община и заедно преодоляваме предизвикателствата. Фактът, че толкова много хора са се събрали тук да отбележат откриването на тази прекрасна административна сграда, за мен означава, че Вие оценявате всичко, което правим. Затова се прекланям пред всички Вас и Ви благодаря, че сме заедно.“, подчерта Димитър Иванов.

Той благодари на общинските съветници за подкрепата, на строителите – за качествената и навременна работа, на кмета на Трилистник Мирчо Петров, затова че като истински стопанин, е контролирал успешното изпълнение на проекта и на отец Димитър – за силните думи.

„В името на Вас и Вашите деца сме готови да строим и надграждаме и да правим община „Марица“ все по-красиво място за живот. Продължаваме заедно да вървим напред. Благодаря Ви!“, обърна се към огромното множество кметът на община „Марица“.

Новата сграда на кметството е едноетажна, с рампа за инвалиди и е разположена на площ от 144 кв. м. В нея има кметски кабинет, отдел „ГРАО“, архив, стая за полицията и санитарни възли. Повече от 10 години кметството на селото се помещаваше в две стаички в НЧ „Йордан  Колев-1928 г.“, което създаваше неудобство и на администрацията, и на жителите.

На церемонията по откриването присъстваха зам.-кметовете на община „Марица“ Гергана Титюкова и Николай Стаматов и кметове на населени места и общински съветници.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина