Повдигнаха обвинение на младежите, пребили военнослужещ във Войводиново

Автор: Валерия Василева 4455
Повдигнаха обвинение на младежите, пребили военнослужещ във Войводиново

Районна прокуратура- Пловдив привлече като обвиняеми по бързо производство А.П., на 21 г., и Б.П., на 17 г., за това, че причинили телесна повреда по хулигански подбуди. До момента е установено, че около 13,30 часа на 6 януари в село Войводиново двамата обвиняеми нанесли побой чрез удари с ръце и крака, на 33-годишен мъж.

Инцидентът е възникнал след отправена реплика спрямо пострадалия. Той управлявал лек автомобил, преминал покрай двамата обвиняеми, които вървели по пътното платно и с поведението си създавали опасност за безопасността на движението, пишат от прокуратурата.

Припомняме, че потърпевш от побоя е 33-годишен военнослужещ. Той е в тежко състояние и ще бъде опериран по спешност. Мъжът е хоспитализиран с няколко травми по лицето, което налагат хирургическа интервенция. Има счупвания в областта на скулите, обясниха близки на мъжа пред наш репортер.

Обвиняемите А.П. и Б.П. са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив. По делото се извършват активни процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначени са медицински експертизи, като според заключението им ще се прецизира и квалификацията по повдигнатото обвинение.

Тази вечер жителите на селото ще излязат на протест от 18.00 часа  пред църквата. Техните искания са всички роми, които живеят в незаконни постройки да бъдат изселени от селото.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина