Първа копка и инспекция по проект в Скутаре направи кметът Димитър Иванов

Автор: Plovdiv Now 2223
Първа копка и инспекция по проект в Скутаре направи кметът Димитър Иванов

Кметът на Община Марица Димитър Иванов направи първа копка на нов проект в Скутаре. Заедно с кмета на селото Катя Тодорова дадоха старт на изграждането на тротоарна настилка на ул. „Христо Ботев“. „Тази инвестиция е създадена от Местната инициативна група в Община Марица и е съфинансирана с европейски средства, като идеята е да се облагороди инфраструктурата за жителите на Скутаре. Благодаря на общинските съветници, които подкрепиха реализацията на проекта. Само след месец и половина на това място ще има нов тротоар, като ще обособим и велоалея, по която ще се придвижват на колела живеещите в района. Тази идея ще продължим да я развиваме, като ще реализираме велосипедна мрежа и в останалите селища на Община Марица. Бъдещето ни като европейци е в екологичното придвижване и начин на живот, затова трябва да осигурим инфраструктурни условия“, заяви кметът Димитър Иванов.  

Отец Николай благослови начинанието, а Катя Тодорова ритуално разби шампанско в багера, който ще извърши строителните дейности по проекта. Ще бъде поставена нова тротоарна настилка на източната част на ул. „Христо Ботев“ от ул. „Захари Стоянов“ до ул. „Баба Тонка“. На събитието присъстваха председателят на ОбС Марица Виолета Христодулова, заместник-кметовете Гергана Титюкова и Николай Стаматов, както и общински съветници и жители на Скутаре.  

Инициативата е на МИГ – Община Марица и се осъществява с финансовата подкрепа на Програмата за развитие на селските райони. Стойността на проекта е 101 439 лева, като европейското финансиране е в размер на 91 295 лева, а останалата част – от националния бюджет.

След това кметът Димитър Иванов извърши изненадваща проверка на строителството на новия физкултурен салон, който се изгражда в ОУ „Св. Климент Охридски“, чиято първа копка бе направена на първия учебен ден миналата есен. Той инспектира дейността на изпълнителя на проекта, който изгражда новото спортно съоръжение. Сградата е с размери 30х12 метра, като игрището ще е с формат 22х10 метра. Теренът е предвиден за мини футбол, волейболни и баскетболни състезания. В залата ще тренират повече от 100 възпитаници на училището. В нея ще се провеждат тренировките на детския ФК „Скутаре“, както и на хандбалистите. Новото спортно съоръжение ще бъде открито през пролетта на тази година.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина