Откриха нов етаж и ултрамодерна площадка в ДГ „Здравец“ в с. Граф Игнатиево

Автор: Plovdiv Now 9255
Откриха нов етаж и ултрамодерна площадка в ДГ „Здравец“ в с. Граф Игнатиево

Многобройни подаръци направи кметът Димитър Иванов на децата и жителите на община „Марица“ по повод есенния празник на селищната система и отбелязването на Деня на независимостта 22-ри септември.

Сред тях бяха театър за малчуганите и награди за победителите в летния фотоконкурс на община „Марица“ . Най-голямата и приятна изненада обаче беше откриването на нов етаж и нова ултрамодерна детска площадка в двора на детска градина „Здравец“ в с. Граф Игнатиево.

Въпреки че сградата е построена преди близо 2 години, заради многото млади семейства, които живеят тук, тя вече бе тясна за малчуганите. Лентата на прекрасната нова придобивка прерязаха кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, председателят на Общинския съвет Гергана Трендафилова, заместник-кметовете Петър Минков и Петко Чочев, кметът на с. Граф Игнатиево Нестор Чочев, тримата общински съветници от селото Пламен Панчев, Георги Генчев и Никола Дончев и директорът на ДГ „Здравец“ Станка Колева.

Жителите на с. Граф Игнатиево, които с огромно  с нетърпение очакваха разширението на забавачката, поздравяваха кмета Димитър Иванов и му благодаряха затова, че е спазил обещанието си. Директорът Станка Колева също изказа признателност на градоначалника.

„Днес е един щастлив ден и екипът на детска градина „Здравец“ благодари на всеотдайния кмет на община „Марица“ Димитър Иванов, затова че осъществи мечтите ни за по-голяма и просторна градина.“, каза Колева. 

Отец Димитър отслужи водосвет за здраве и поздрави градоначалника за изграждането на новия етаж и площадка за игра, която отговаря на всички европейски норми за безопасност.

„Много се радвам, че на днешния ден осветявам нова детска площадка и пристройка към детската градина, благодарение на инициативния и енергичен кмет на община „Марица“ Димитър Иванов и неговите съратници“, посочи свещеникът.

Управникът попита малчуганите от забавачката харесват ли им новите придобивки и получи мощно и дружно „Да“. 

„Няма нищо по-чисто, искрено и радващо сърцето, като това „Да“ на децата. Това за мен означава „Да“ на бъдещето и „Да“ – на доброто“, подчерта Димитър Иванов. Той посочи, че няма да пести усилия и занапред, за да се чувстват щастливи малките жители на община „Марица“.

„Днес е троен празник за с. Граф Игнатиево – честваме Деня на Независимостта, есенния празник на общината и откриваме разширената детска градина. Радвам се, че има деца и млади хора, за да надграждаме това, което сме построили заедно. Когато сме задружни, успяваме в името на децата ни“, изтъкна управникът.

Той покани всички жители на площада в селото, където с тържество пред НЧ „Изгрев-1927 г.“ бе отбелязан празника на община „Марица“. В концерта участие взеха самодейните състави от селата Строево, Труд и Граф Игнатиево. Най-аплодирана бе малката звезда на самодейците от с. Труд – 3-годишната Юлия Шопова, която очарова всички жители и гости на с. Граф Игнатиево с брилянтното изпълнение на песента „Маро льо, Маврудо“.

Отец Димитър отслужи водосвет за здраве на всички жители на община „Марица“. Кметът Димитър Иванов честити празника и обеща, че ще продължи да брани самостоятелността и независимостта на селищната система, както е правил това и през последните 8 години.

„Имам честта и удоволствието за 8-ма поредна година да Ви поздравя за есенния празник на община „Марица“ . На този ден, преди 111 години е обявена Независимостта на България. На днешния ден, преди 31 години, община „Марица“ за пръв път отбелязва празника си като свободна и самостоятелна община. Смятам, че изпълнихме приоритета си – да осигурим по-добро настояще и бъдеще на децата ни, изградихме детски градини, спортни зали, детски и спортни площадки, кметства и здравни служби.

Обещавам, че и в бъдеще ще продължим да пазим целостта и границите на община „Марица“ , както сме правили това досега. Гарантирам, че няма да се поддаваме на ничие чуждо влияние, нито ще застанем на колене пред желанията на разни политици за приобщаване на общината ни към някоя съседна. Никой и нищо няма да успее да внесе разцепление в нашите редици – продължаваме заедно напред,  по-сплотени и по-силни от всякога. Защото ние искаме да живеем заедно, тук, в община „Марица“ , искаме да е това, което е в момента.“, каза кметът Димитър Иванов.

Той награди победителите във фотоконкурса „Лято мое незабравимо, слънчево и вълшебно“. Грамота и селфи стик получиха спечелилите трето място Наталия Яланджийска от с. Калековец и второ място - братята Веселин и Антон Йотови от с. Скутаре. Призът за първо място – професионален фотоапарат, отиде при учениците от ОУ “Христо Смирненски“ в с. Строево.

Преди началото на тържеството 110 деца от ОУ „Граф Н. Игнатиев“ и ДГ „Бисер“ в с. Труд се смяха и забавляваха в салона на НЧ „Изгрев – 1927 г.“ с постановката на театър „Слънчо“.

Празникът продължи с игривите ритми на оркестър „Орфей“ с художествен ръководител Георги Янев и народно хоро, което традиционно бе поведено от кмета на община „Марица“ Димитър Иванов. На събитието присъстваха кметове на населени места, общински съветници и представители на администрацията.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина