Отърваха затвора! Ромите, пребили командос във Войводиново, сключиха споразумение с прокуратурата

Автор: Plovdiv Now 6613
Отърваха затвора! Ромите, пребили командос във Войводиново, сключиха споразумение с прокуратурата

Братята Борис и Асен Пакетови се признаха за виновни за побоя над 33-годишния ефрейтор Валентин Димов във Войводиново. Те се споразумяха с прокуратурата за условни присъди за причиняването на средна телесна повреда.

По-малкият брат Борис Пакетов, който е роден през 2001 година, получи 1 година условна присъда с 3 години изпитателен срок. На батко му 22-годишния Асен, който има дете, присъдата е 3 години условно с 5 години изпитателен срок. 

Припомняме, че Димов, който е военен в Специализираните сили, бе пребит на 6 януари заради забележка на улицата, а в следствие на това лежа в болница. 

Братята Пакетови прекараха 3 месеца в ареста, а утре сутрин ще бъдат освободени. Прокуратурата обоснова споразумението с чистото съдебно минало на двамата, трудова ангажираност, както и факта, че двамата са изразили съжаление и са признали вината си. Тези смекчаващите вината обстоятелства бяха приети и от съдебния състав, който одобри така постигнатото споразумение. 

В присъдата на Пакетови има определена и пробационна мярка - периодични срещи с пробационни служители в следващите 3 години. 

Припомняме, че на 6 януари на улица във Войводиново, Димов слязъл от колата да отправи забележка за неправилно пресичане на двамата братя, като подчертал, че само бързата реакция и добрите спирачки са предотвратили произшествие с тях. От там нататък един от двамата хваща якето му, намята го на главата му и започват да нанасят ударите.

Потърпевшият паднал на платното и двамата братя започват да го ритат със засилване. Имало е намеса на граждани, но тя не е могла да предотврати побоя на главния път пред хранителния магазин в селото. Имало е момент, в който Димов е съумял да се изправи, но отново е бил повален. Свидетели твърдят, че ромите са скачали върху главата на мъжа.

И двамата се водят на адрес в града под тепетата – улица „Победа”. Асен има дете, работи като зидар в Пловдив, без образование. Що се отнася до брат му – Асен, той дори не е посещавал учебно заведение. Не може да чете и пише, не знае коя година е роден. В момента работи „с кон и каруца по улиците”. И двамата са неосъждани.

Разходите по делото ще бъдат поети от братята, които запазиха пълни мълчание в съдебната зала и отвън нея. Те отново демонстрираха пълна липса на представа какво се случва, като за пореден път не успяха да си кажат ЕГН-тата пред съда. 

Единствените им думи бяха по време на вземане на мярка неотклонение през януари месец, когато големият брат Асен обясни: „Направихме беля, досега не сме правили такива неща. Искам да сме свободни, както беше”. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина