Община „Марица“ въведе услуга за онлайн плащане на данъците

Автор: Plovdiv Now 5833
Община „Марица“ въведе услуга за онлайн плащане на данъците

В община „Марица“ вече работи система за онлайн плащане на местните данъци и такси, съобщи кметът Димитър Иванов, който демонстрира новата електронна услуга.

Жителите и фирмите на територията на селищната система могат да платят задълженията си от компютъра в дома и офиса си, чрез сайта на община „Марица“, използвайки виртуален ПОС, достъпен с ПИН код, предоставен от дирекция „Местни приходи”.

ПИН кодът се получава след лично подаване на заявление в дирекция „Местни приходи“ на община „Марица“ на адрес гр. Пловдив, ул. „Средец“ №16 или чрез системата за сигурно електронно връчване.

На началната страница на сайта https://maritsa.bg/ е изведен бутон „Местни данъци и такси“, откъдето се влиза, за да се извърши плащането. Важно е да се отбележи, че услугата за гражданите е безплатна.

„Стартирането на системата за онлайн плащане на данъчни задължения улеснява административния процес, повишава качеството на обслужване, спестява времето на жителите и фирмите и нарежда „Марица“ сред модерните общини в България“, коментира кметът Димитър Иванов.

Услугата дава възможност плащането на данък сгради, такса битови отпадъци и данък на превозните средства да се извърши от друго населено място, включително и от чужбина.

Данъците в община „Марица“ могат да бъдат платени и в брой на касата на дирекция „Местни приходи“ на адрес гр. Пловдив, ул. „Средец“ №16, чрез ПОС терминално устройство, чрез банков превод по сметка на общината,  чрез системата ePay, както и на касите на „Български пощи” ЕАД и на EasyPay.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина