Обновяване на площада ще зарадва жителите на Маноле

Автор: Plovdiv Now 4142
Обновяване на площада ще зарадва жителите на Маноле

Обновяване на централния площад в Маноле ще зарадва жителите в селото тази пролет. Вече е извършена подмяна на настилката и реконструкция на алеите.

„Това е четвърти проект по облагородяване на обществената среда, която се реализира в Община Марица. Той е дело на местната инициативна група и се съфинансира със средства на Държавен фонд „Земеделие“. За мен бе изключително важно да се запазят дърветата в парка и проектът да бъде съобразен с това“, коментира кметът Димитър Иванов. Той допълни, че обновеното пространство с площ от повече от 3000 квадратни метра ще има и нова дървесна растителност.

Вече е обособена площадката за игра на деца от 3 до 12 години. В момента се полага ударопоглъщаща настилка. Ще бъде монтирано комбинирано съоръжение за игри. В детския кът ще бъде поставена люлка със седалка – тип „гнездо“, предназначена за деца до 12-годишна възраст. Ще бъде монтирана и клатушка, на която ще могат да играят малчугани от 2 до 6 години.

В парка ще има и фитнес зона, на която ще бъде монтирана шведска стена, както и мултифункционален тренажор /за ръце, крака и гръб/.

„Вече са поставени две шахматни дъски с размери 70х172 см, изградени с метални конструкции. Предстои монтажа на фонтан с LED осветление и помпа“, каза кметът на Маноле Стоил Дишев. Той не скри, че реконструкцията на пространството пред културния дом в селото е свързана и с някои проблеми при извършваните строителни дейности. „Има повдигане на плочки, които трябва да се коригират. На пешеходната пътека също има неравности, което ще възпрепятства преминаването на хора с увреждания. И по озеленяването ще бъдат направени корекции“, поясни Стоил Дишев.

При изненадващи проверки на обекта кметът на Община Марица Димитър Иванов също констатира недостатъци по извършваните ремонтни дейности. На място той направи забележки на строителите по положените от тях тротоарни плочки и бе категоричен, че трябва да бъдат коригирани.  

Предстоят още довършителни дейности по обновяване на пространството пред културния дом в Маноле. Очаква се монтирането на пейки, поставянето на кошчета за отпадъци и указателни табели към зоните в парка.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина