Нова зона за отдих в Царацово ще бъде създадена с европейски средства

Автор: Plovdiv Now 5973
Нова зона за отдих в Царацово ще бъде създадена с европейски средства

Нова обществена зона за отдих с детска площадка, беседка, велоалея, къщичка за книги и барбекю ще бъде изградена в с. Царацово с европейско финансиране.

Това стана ясно днес, след като председателят на УС на Сдружение „МИГ- Община „Марица“ Гергана Титюкова и кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов подписаха договор с Държавен фонд „Земеделие“ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Проект „Обществена зона за отдих в с. Царацово.

Зоната за отдих ще се обособи в „Малкия парк“ в с. Царацово, където ще бъдат изградени съоръжения за игри и почивка , с акценти на туристически обекти, разкриващи уникалността на България и възпитаващи в духа на патриотизъм и любов към родното място.

Комбинацията от съсредоточаване на различни съоръжения за игри и почивка в "Малкия парк" ще направят мястото предпочитано и привлекателно за цели семейства, като се осигури забавление, както за родителите, така и за най-малките, и за по-големите деца.

Общата стойност на проекта е 99 398 лв. и ще бъде финансиран по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020г., съфинансирана от  Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, чрез  Стратегията за местно развитие на СНЦ „МИГ-Община Марица“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина