Нова площадка за безопасност на движението откриха в Калековец

Автор: Plovdiv Now 7638
Нова площадка за безопасност на движението откриха в Калековец

С много спорт и игри бе открита новата площадка за безопасност на движението в двора на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Калековец. Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова, заместник-кметът Николай Стаматов и директорът на училището Диян Бухчев прерязаха лентата на новата придобивка. 

Преди откриването на площадката децата от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ изнесоха кратък рецитал за 1-ви ноември. Кметът Димитър Иванов поздрави всички по повод Деня на будителите и заръча на учениците да помнят и следват техните завети.

„Родните просветители, книжовници и революционери са вдъхновяващ пример затова как с перо и слово, а понякога и с оръжие се защитава българската идентичност през вековете. Бъдете горди продължители на тяхното дело“, обърна се той към учениците.

Димитър Иванов припомни реализираните проекти в селото по време на 11-те години,  докато той е начело на община „Марица“ и допълни, че основният стимул за осъществяването им са децата.

„Искам да Ви разкажа една история, която заедно с всички Вас пишем вече 11 години в с. Калековец. През 2012 г. с общи усилия бе спечелен европейски проект, благодарение на който реновирахме училището, физкултурния салон и детската градина, която тогава се помещаваше в сградата на СУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Заради децата, които са мотивиращ фактор за много от инвестициите в община „Марица“, изградихме нова детска градина. Това е едно бижу в училищния двор, където малчуганите ходят с удоволствие. След това направихме комбинирано спортно мини игрище, което се ползва не само от учениците, но и от всички жители на с. Калековец. Продължихме със строежа на модерна детска площадка, а старата детска градина бе превърната в учебен център и столова за децата ни. Благодаря на заместник-кмета Николай Стаматов и на представителите на РУ Труд за съдействието при изграждане на съоръжението. Няма нищо по-важно от сигурността и безопасността на децата.  Нека заедно да продължим да градим бъдещето на с. Калековец и на община „Марица“ в името на нашите деца“, призова Димитър Иванов.

Той допълни, че площадката е първи етап от проекта, който община „Марица“ финансира със собствени средства, догодина ще се реализират втори и трети етап, които включват изграждането на класна стая и сцена на открито.

Директорът на училището Диян Бухчев благодари на кмета на община „Марица“ Димитър Иванов за загрижеността, която проявява за децата и допълни, че съоръжението ще бъде много полезно в  часовете по безопасност на движението.

Двама полицаи от РУ Труд направиха нагледна демонстрация и показаха на първокласниците правилата за движение на пешеходците, а на шестокласниците -  как да подават сигнал при завой с велосипеди. След това всички ученици се включиха в спортния празник на училището.

На събитието присъстваха заместник-кметът на община „Марица“ Анелия Симеонова, кметът на с. Калековец Колю Миланов, гости и жители на селото.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина