Нов футболен терен в Труд откриха Димитър Иванов, Георги Иванов и Атанас Узунов

Автор: Plovdiv Now 4636
Нов футболен терен в Труд откриха Димитър Иванов, Георги Иванов и Атанас Узунов

Нов футболен терен в Труд откриха кметът на Община Марица Димитър Иванов, президентът на БФС Георги Иванов и председателят на ОбС Пловдив Атанас Узунов, който е координатор на Зоналния съвет на БФС – Пловдив.

„Днес е прекрасен празник за Община Марица и за нашите деца. Радвам се, че това спортно съоръжение е резултат на съвместната ни дейност с БФС, която продължава от първия ми ден като кмет. Заедно съграждаме в името на щастливото детство, радостта и незабравимите моменти на младите хора, които ще го ползват. Изказвам благодарност към БФС в лицето на Георги Иванов и на бившия президент Боби Михайлов. Благодаря на Георги Славов за неуморните му действия за развитието на спорта, на футбола сред подрастващите. Радвам се, че създаваме нови съоръжения с обединени усилия за обща кауза – бъдещето на България“, заяви кметът Димитър Иванов.

Лентата прерязаха кметовете на „Марица“ и Труд Димитър Иванов и Спас Стайков заедно с председателя на БФС Георги Иванов. След това бе проведена първата среща на спортните надежди на Община Марица. Към тях се присъединиха Димитър Иванов, известният рефер Атанас Узунов и президентът на БФС Георги Иванов. Кметът припомни, че преди години по време на контрола е бил Георги Иванов, когато се е състезавал като юноша на ФК „Локомотив“, но след няколко седмици в двубой с ФК „Марица“ – Маноле бъдещата футболна звезда тогава е върнал за загубата си и е реализирал три гола в противниковата врата. „Такива хора, като Георги Иванов, са необходими на България за развитието на спорта, на футбола“, каза кметът Димитър Иванов. Инвестицията на новото спортно съоръжение е изцяло на БФС в размер на 630 хиляди лева. „Благодаря за това прекрасно бижу, което реализирахме в най-голямото село в общината – Труд“, уточни той и допълни, че 22 момичета от ФК „Пълдин“ влизат в националния отбор на страната на възраст от 13 до 19 години. Пет от девойките са от Община Марица и също ще играят на новото игрище с треньор Ангел Славов.

Футболният терен в Труд е с размери 90/60 метра. Той е първият за тази година, изграден по програмата на УЕФА „Хеттрик V“. Игрището е със специална настилка и отговаря на всички европейски изисквания. „През последните две години са изградени 23 подобни терена в страната, финансирани по програмата „Хеттрик“. Тревната настилка е най-високо качество – 6,5 см. Игрището е предназначено за провеждането на първенства и турнири за нуждите на Община Марица под егидата на БФС“, коментира председателят на Зоналния съвет на БФС – Пловдив Огнян Златков. На игрището са изградени дренажна и поливна системи, монтирано е LED осветление.

Георги Иванов подари футболни топки, спортни комплекти и пособия на децата от клубовете в Община Марица. След официалното откриване малките състезатели с нетърпение очакваха да се снимат със спортните легенди на България.

На събитието присъстваха и председателят на ОбС Марица Виолета Христодулова, заместник-кметовете Анелия Симеонова и Николай Стаматов, кметът на Труд Спас Стайков, кметове и общински съветници от Община Марица, както и представители на Българския футболен съюз.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина