Над 170 играчи се включиха в Коледните турнири по футбол и хандбал за деца в Община Марица

Автор: Plovdiv Now 3192
Над 170 играчи се включиха в Коледните турнири по футбол и  хандбал за деца в Община Марица

Над 170 играчи се включиха в спортните състезания по футбол и хандбал за деца в Община Марица в навечерието на Коледните празници.

В началото на турнира участниците по хандбал бяха поздравени от 6-7-годишни коледари, които са най-малките състезатели в ХК „Труд“. Те бяха бурно аплодирани от публиката в спортната зала в село Труд. Играчите бяха разпределени в 3 възрастови групи – 10-годишните състезатели в два отбора, а момчетата на 11 и 12 години в по три отбора. В детския турнир по хандбал се включи и тимът на училище „Свети Климент Охридски“ в село Скутаре.

В приятелските срещи се проявиха много емоции и спортна енергия, а публиката подкрепяше своите любимци. Всички отбори бяха отличени с купи за участието си в турнира и получиха подаръци от ръководството на Община Марица. „Изключително сме благодарни на кмета Димитър Иванов, който повече от 12 години подкрепя нашите клубове, спорта и ни мотивира да продължаваме да развиваме
състезателния дух у подрастващите, да постигаме успехи в национални съревнования и да печелим трофеи за нашите фенове“, коментира треньорът на ХК „Труд“ Николай Нейчев.

Близо 100 състезатели от 9 до 19 години тренират в хандбален клуб „Труд“, който съществува вече 63 години. Тимът е шесткратен шампион от държавни първенства и носител на множество престижни призове.

Дванадесет отбора се включиха и в традиционния турнир по футбол за мъже за Купата на кмета на Община Марица. В спортната зала на село Труд публиката стана свидетел на качествени отигравания, изключителен адреналин и приятелски дух. Финалната
тройка в класирането оформиха отборът на Царацово, който надигра тима на Рогош, а след оспорвана надпревара ФК „Строево“ победи ФК „Войсил“ и спечели Купата на кмета.

Футболните отбори в Труд, Строево, Граф Игнатиево, Войсил, Скутаре, Рогош, Калековец, Костиево, Крислово, Желязно, Войводиново и Царацово продължават да радват феновете и да развиват спорта в Община Марица.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина