Младеж учи в Москва, но се опитва да възроди родното си село край Пловдив

Автор: Plovdiv Now 8607
Младеж учи в Москва, но се опитва да възроди родното си село край Пловдив

25-годишен студент се опитва да преобрази родно си село с труд и лични средства. Богдан Димитров е родом от Ясно поле в община "Марица", като в момента живее в Москва, където завършва магистратура. През последните години се прибира в родното си място само за ваканции и никак не харесва гледката, която заварва. Затова решава да вземе нещата в свои ръце и да се опита да направи малки промени, с които да направи селото по-приветливо място за живеене. В инициативата му се включват и други местни жители, а младежът дава заявка, че ще продължи започнатото и следващият път,  в който отново е в България.

Ето и какво написа той:

„За съжаление всеки път, в който се прибирам  заварвам селото винаги в един и същи вид, защото повечето от населението е на възраст и не могат да променят нещо драстично.

Затова още първата вечер на моето пребиваване в моето родно място ,аз почнах да съставям план за промяна,но да достигне до повече хора реших да го заснема на видео, да могат повече хора да видят изменението на Ясно поле в реално време. Първо реших да сменя табелите така,че всеки да може да разбере,че влиза и излиза от Ясно поле. Също така трябва да бъде чисто място, където много деца могат да играят без пластмасови отпадъци по краищата.

Затова реших да почистим селото.
Тогава се включиха и малките супер герои, които имат лятна ваканция и се включиха в каузата дадох им четки, боя и почнаха да боядисват и чистят селото рамо до рамо с мен. Пътната работа липсва от години. Счупените знаци, поставени преди няколко десетилетия, са покрити с цветя и клони. Всичко това го правихме с малките супер герои на Ясно поле.Автобусна спирка, която отсъства. Повредата на пътя, която многократно причинява препятствия за жителите на селото поправихме и още много,много други,които съм заснел във мини филмът за моето родно място”

Ето и филмът за промяната в Ясно поле:

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина