Мъжът, открит мъртъв край Скутаре, бил пастир

Автор: Парашкева Иванова 9709
Мъжът, открит мъртъв край Скутаре, бил пастир

Мъжът, чийто труп е открит в сряда сутринта край село Скутаре, е бил пастир и работел при един от животновъдите в селото. 64-годишният Живко пристигнал преди време от Северна България , за да търси препитание. Наел го местен фермер, известен в селото с прякора Кольо Убрето. Той притежава големи стада овце и кози, за  коит осе грижели двама овчари. 

Живко обичал чашката и рядко бил трезвен, твърдят хора от селото. Във вторник след като прибрал животните, той си тръгнал от фермата и повече никой не го е виждал. В сряда сутринта бил открит от работници, близо до ЖП линията. В първия момент решили, че е получил инфаркт, тъй като при първоначалния оглед не са намерени следи от насилие. В последствие при аутопсията патолозите открили вътрешни травми, получени най-вероятно от побой. 

Направен е повторен оглед на местопрестъплението, прегледани са записи от камерите в района на фермата. за 24 часа в полицията са били отведени работодателя на Живко, както и неговия колега. След разпити обаче и двамата са били освободени. 

Разследването е преквалифицирано за престъпление по чл. 124, ал. 1, вр. с чл. 128, ал.2, вр. с ал. 1 от НК и се води под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина