Майстор- грънчар показва как от топка глина да направим купа-бижу за два дни СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 13261
Майстор- грънчар показва как от топка глина да направим купа-бижу за два дни СНИМКИ

Поради големия интерес и многото желаещи  да посетят „ Творческата работилница“ в Културно-информационен център „Малтепе“, организаторите решиха да направят събитие за най- запалените почитатели на грънчарството, споделящи страстта към керамиката и виното.

Специален гост ще е  майстор – грънчаря Радостин Ганев, който ще води участниците по пътя  „От „топката глина до купа - бижу“.  Защо „бижу“?  Това е просто една от думите, с които децата посещаващи работилницата най-често описват  своите „кални творения“. 

В рамката на два дни всеки участник ще сътвори керамично  „бижу“, за да зарадва семейството си и да украси дома си с красотата, сътворена от собствените му ръце. За още положителни емоции ще допринесат приятната музика, чаша вино и шоколад, осигурени на място по времето на заниманията.

Събитието ще се състои в две последователни съботи -  на 9.02.2019 г и на 16.02.2019г. от 11 ч. до приключване на работа.

На 9.02.2019 г започва моделирането на съд от платка или на грънчарско колело. До следващата събота, творенията ще са изсъхнали, а оргатизаторите ще ги изпечат в очакване творенията да бъдат завършени.  

На 16.02.2019 г ще се прави глазиране на керамичните съдове. Всички материали, защитно облекло и пространство за работа  са подсигурени от Община Марица.

Участие се допуска само с предварително записване на телефон : 0888 40 07 92 - Дияна Мичокова. Таксата за участие е 40 лв. общо за двата етапа на изработване на съда.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина