Летци от базата в Граф Игнатиево се подготвят за изтребителите F-16, ще ходят в САЩ

Автор: Plovdiv Now 7685
Летци от базата в Граф Игнатиево се подготвят за изтребителите F-16, ще ходят в САЩ

Четирима летци от авиобаза Граф Игнатиево започнаха летателната си подготовка на учебния боен самолет L-39ZA.

След като успешно завършиха своята теоретична подготовка и положиха изпит на 12 февруари, капитан Петър Милков, капитан Георги Чаушев и старши лейтенантите Цветелин Пъловски и Евгени Димов преминават към летателно обучение на самолета.

Целта на курса за двама от летците - капитан Милков и капитан Чаушев, опитни инструктори на витловия учебно-тренировъчен самолет Pilatus PC-9M, е да достигнат подготовката за инструктори и на учебно-бойния L-39ZA. За другите двама обучаеми летци, определени за приучване на самолет F-16, приоритет ще бъде интензивното усвояване на самолета до ниво бойно използване с оглед предстоящото обучение в САЩ.

Началник на курса е майор Павел Джуров, началник на служба „Безопасност на полетите и обективен контрол“ в авиобаза Граф Игнатиево. Той, майор Тихомир Резашки и капитан Светослав Петров са тримата инструктори, под чието ръководство ще се осъществи цялостната подготовка на летците.

По регламент, по време на първия летателен ден се проведоха полети на командно-инструкторския състав на самолет L-39ZA в авиобаза Граф Игнатиево за уеднаквяване на техниката и методиката на обучение на летците.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина