Крадци нахлуха в къща в Скутаре, пребиха двама души

Автор: Plovdiv Now 12654
Крадци нахлуха в къща в Скутаре, пребиха двама души

Възрастна жена и синът ѝ са пострадали след нападение в дома им в пловдивското село Скутаре. При опита за грабеж снощи двама души нахлули в къщата им, която е в края на селото и се опитали да вземат наличните им пари, съобщава БНТ.

От полицията потвърдиха за случая, но подробности към момента не са изнесени нито от полицията, нито от прокуратурата.

Тази нощ двама неизвестни мъже влезли в къщата и нападнали собственика ѝ в двора. Ударили го няколко пъти и продължили към жилищните помещения. Там попаднали на майката на пострадалия и я съборили на земята. Въпреки, че обърнали къщата, за да намерят скрити пари, в крайна сметка те си тръгнали само с мобилния телефон на сина.

Сигнал за нападението е получен сутринта от брата на пострадалия, който се обадил на кмета на селото. По непотвърдена информация нападният Желязко е заявил пред полицията, че е разпознал един от нападателите и полицията го е отвела за разпит.

Според местните хора през последните години в селото не е имало подобни нападения. Пострадалите майка и син са се преместили при роднини днес и не бяха отрити за коментар. Ето и какво казаха съседи и кмета на селото за нападението пред нашата камера:

"Снощи чух лай на кучета, станах, излязох на верандата, гледам вънка - има кучета, лай голям. Не можах да видя хора да минават и сутринта като станах, гледам, че има полицейски коли пред нас", обясни съседът Карамфил Кочански.

Според кмета на Скутаре Стоян Добрев е възможно нападателите да не са от селото:

"Това ще са хора, които може и да не са от селото, защото в селото ги познават. Те са точно в началото на махалата и ги знаят, че са бедни хора, те нямат какво да вземат от тях и затова се съмнявам да не са някакви пришълци, дошли на гост. Нямаме такива посегателства от много време тука", обясни той.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина