Коалицията ГЕРБ - Обединени земеделци взе 4 села в община “Марица“

Автор: Деница Лещева 13707
Коалицията ГЕРБ - Обединени земеделци взе 4 села в община “Марица“

Досегашният кмет на община "Марица" Димитър Иванов от Местна коалиция ГЕРБ (Обединени земеделци) си гарантира мястото на кметския стол още на първи тур, след като спечели 57,53% от вота на избирателите.

Още миналата неделя с кметове се сдобиха и 14 села от общината, 13 от които бяха от управляващата партия. Това са Димитър Петров в Царацово, Иванка Пачева в Бенковски, Стоян Черкезов във Войсил, Трайчо Кардашев в Радиново, Десислава Дингилева в Строево, Нестор Чочев в Граф Игнатиево, Димитър Тосев във Войводиново, Валентина Узунова в Желязно, Димитър Андреев в Крислово, Величка Величкова в Рогош, Мирчо Петров в Трилистник, Йордан Енев в Маноле, Иван Иванов  в Ясно поле. Единствено Динк подкрепи кандидата на БСП За България Иван Рашков. 

В останалите пет села се проведе балотаж, като коалицията си осигури управлението на четири от тях. Кмет на Костиево стана Георги Калоферов, на Калековец - Колю Миланов, на Скутаре - Стоян Добрев, в Манолско Конаре - Иван Кузев. БСП за България се пребориха за второ село в общината - Труд, където победи Красимир Минков.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина