Кметът на община „Марица“ откри учебната година в училището в Маноле

Автор: Plovdiv Now 9975
Кметът на община „Марица“ откри учебната година в училището в Маноле

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов откри учебната година в СУ „Васил Левски“ в с. Маноле. Той пожела на всички здраве и на добър час и поднесе роза на всеки от преподавателите.

В приветствието си управникът се обърна първо към първокласниците.
„Днес отново е 15-ти септември. За мен е чест да споделя с всички Вас този значим празник за всеки българин, ученик, родител и преподавател. Знам, че най-много се вълнуват първолаците и в момента сърчицата им тупкат като на малки зайчета. Мили първокласници, днес Вие прекрачвате прага на родното училище. Не се страхувайте от неизвестното и се вслушвайте в съветите на своите учители, за да имате успешен старт в училищния живот“, пожела Димитър Иванов на най-малките.

Той поздрави и по-големите възпитаници на СУ „Васил Левски“.
„Скъпи ученици, продължавайте да трупате знания, за да станете добри и достойни граждани. Не забравяйте, че Вие сте бъдещето на село Маноле, на община „Марица“ и на България и всички ние разчитаме на Вас“ , отбеляза градоначалникът и посъветва родителите да съдействат на преподавателите в образователния процес.

Той пожела на директора на СУ „Васил Левски“ Пенка Запрянова и на екипа й да са упорити и отдадени на добруването на учениците.
„Госпожо Запрянова, нека Вие и Вашият екип все така да не жалите сили и всеотдайно да работите за благородното си дело. Бъдете търпеливи и отзивчиви, а ние, обществениците - в мое лице и в лицето на кмета на с. Маноле г-н Йордан Енев, сме готови да Ви подкрепяме с всичко, каквото е необходимо, за да може под Вашата опека децата ни да израснат честни и почтени българи“, подчерта Димитър Иванов.

В емоционално изказване той обясни, че днешният 15-ти септември е по-специален за него, защото внукът му е първокласник в училището, което и той е завършил.

„В днешния ден се върнах с трепет в сърцето преди 44 години, когато за пръв път пристъпих прага на нашето училище. Гордея се, че съм завършил това, макар и селско училище. Радвам се, че част от учителите, които са възпитали мен и моите деца, са тук и сега. Щастлив съм, че Господ ми е дал здраве и сили да дочакам този момент – моят внук, моят съименник, днес да е първокласник.
Имам един специален подарък за него, който искам да му подаря тук, пред всички. Това е бележникът ми от 8-ми клас, който съм получил, когато завърших тогавашното ОУ „Васил Левски“ в с. Маноле. Давам му го и се надявам да бъде за него стимул да учи, да се развива и неотклонно да преследва мечтите си“, завърши кметът на община „Марица“ и развълнуван подари ученическата книжка на внучето си.

Димитър Иванов и Йордан Енев пожелаха попътен вятър на двете паралелки първокласници, за които община „Марица“ и кметството в селото бяха подготвили специални подаръци.

После кметът на община „Марица“ спази традицията и заедно с осмокласниците посади дръвче в двора на училището.
Приветствия поднесоха и директорът на училището Пенка Запрянова, кметът на с. Маноле Йордан Енев и родители на първокласници. На събитието присъстваха кметът на с. Ясно поле Иван Иванов, директорът на ДГ „Мечта“ Дора Дичева, предшественичката й Анета Тодорова, представители на администрацията и читалищни дейци.

330 са първокласниците в община „Марица“, които днес за пръв път пристъпват училищния праг.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина