Кметът Димитър Иванов подари 80 рози на дамите в Община Марица и връчи награди

Автор: Plovdiv Now 2888
Кметът Димитър Иванов подари 80 рози на дамите в Община Марица и връчи награди

Кметът Димитър Иванов подари 80 красиви рози на дамите в Община Марица. По повод Международния ден на жената – 8 март той им пожела да продължат да озаряват и да правят света по-красив и добър. „Желая ви да сте благословени със здраве, любов, щастие и да се чувствате всеки ден специални, да носите вдъхновение и да дарявате мъжете с нежност, спокойствие и топлина“, приветства експертите от нежния пол в администрацията кметът Иванов. По-късно той посрещна в кабинета си директорите на шестте учебни заведения, които бяха отличени в традиционния конкурс за най-красиво ръчно изработена мартеница. Деца от 13-те училища и 16-те детски градини в общината се включиха със свои червено-бели украшения, като бяха изпратили повече от 300 свои творби за участие в творческото съревнование.  

С първи места журито бе отличило мартениците, сътворени от децата от ДГ „Детелина“ в Крислово и учениците от ОУ „Граф Николай Игнатиев“ в Граф Игнатиево. Грамотите и наградите получиха директорите Радослава Тодорова и Даниела Петкова. Втори награди бяха присъдени на възпитаниците на Иванка Гангарова от ДГ „Пролет“ в Рогош и на Мария Неделчева от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ във Войводиново. Мартениците на децата от ДГ „Мечта“ и от СУ „Васил Левски“ в Маноле бяха отличени с трети места. Директорите Дора Дичева и Пенка Запрянова благодариха за признанието.

„Всички произведения, сътворени по повод 1 март, които получихме в общината, бяха уникални. Бих искал да благодарите на децата и родителите, които са се включили в направата на мартениците. Децата са дали всичко от себе си, за да създадат прекрасни червено-бели украшения“ - с тези думи се обърна към директорите кметът Димитър Иванов. Той подари на талантливите творци енциклопедии, образователни пъзели, игри и лакомства.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина