Избраха фирма, която ще изгради новото кръгово край Труд за над 1 000 000 лв.

Автор: Виктория Петрова 4936
Избраха фирма, която ще изгради новото кръгово край Труд за над 1 000 000 лв.

Обединението „Кръгово кръстовище Труд 2018" ДЗЗД спечели обществената поръчка за изграждането на новото кръгово кръстовище край Труд. Дружеството е създадено специално за процедурата, като в него са фирмите „ПСТ ГРУП“ ЕАД и „СЕТ КЪМПАНИ“ АД. 

Класирани на първо място, те са предложили най-ниска цена от 1 007 292 лв без ДДС /с около 60 хиляди по-малко от индикативната стойност/ за изграждането на кръговото на пресечената ос на главния път Карлово - Пловдив и Строево - Труд.  Средствата за новата инфраструктура са осигурени от бюджета на АПИ. 

Колелото ще бъде ситуирано точно между селата Строево и Труд. С новото кръстовище се очаква да се подобри безопасността при преминаване по съществуващото към настоящия момент триклонно кръстовище и да се намалят до минимум предпоставките за пътно-транспортни произшествия.

Съществуващото кръстовище при 48-ми км на второкласния път ІІ-64 Карлово - Пловдив се намира на около 600 м от пътен възел „Труд“ на автомагистрала "Тракия". В момента то не обслужва посоката Пловдив - Строево и движението по посока Пловдив - Строево - Голям Чардак се осъществява през кръстовището при 46-ти километър в Труд.

Предстои да изтече предвидения 14-дневен срок, в който другите участници -  „ИСА 2000“ ЕООД, „Пътища Пловдив“ АД, „Щрабаг“, имат право да обжалват избора на изпълнител. Ако не бъдат предявени претенции, изграждането на съоръжението може да започне още през тази година. Строително-монтажните работи по обекта трябва да бъдат извършени в срок от 6 месеца. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина