Инспектираха два ключови инфраструктурни обекта в община “Марица“

Автор: Plovdiv Now 5474
Инспектираха два ключови инфраструктурни обекта в община “Марица“

Проверка на строителството на два ключови инфраструктурни обекта направиха днес областният управител Здравко Димитров, кметът на община „Марица“ Димитър Иванов и директорът на Областно пътно управление – Пловдив Пламен Райчев.

Инспекцията имаше за цел да установи докъде е стигнало изграждането на обект „Реконструкция на пътно кръстовище - Пътна връзка „Пловдив - АМ „Тракия“ (възел „Запад“)“ с път за село Радиново и Индустриална зона „Марица“.

Съоръжението е първи етап от големия проект за реконструкция и разширение на Голямоконарско шосе. Той обхваща участъка от бул. „Дунав“ до транспортен възел „Царацово“ и кръстовището за Индустриална зона „Марица“ и е на територията на общините Пловдив и „Марица“.

Реконструкцията на това съоръжение е от изключителна важност, защото ще осигури транспортните връзки на Индустриална зона „Марица“ с АМ „Тракия“ , както и с град Пловдив и Околовръстния път за Асеновград.

От това кръстовище ще започва и разширението на Околовръстното шосе на Пловдив, Западната тангента на града, както и пътя за Индустриалните зони в Радиново и Царацово, като на участъка за второто село ще бъде изграден и жп прелез на жп линията от Пловдив за Панагюрище.

Заедно с изграждането на съоръжението ще бъдат подменени всички подземни комуникации и ще бъде поставена нова тръбно-канална мрежа. Така при следваща смяна на кабели няма да се налага ново разкопаване.

Представителите на местната и държавната  власт провериха как върви и строителството на друг възлов обект - кръгово кръстовище на пътя Пловдив-Карлово, край отбивката за селата Труд и Строево.

Димитър Иванов благодари на представителя на държавата в лицето на Здравко Димитров, затова че този проект се осъществи след 8-годишно настояване от страна на ръководството на община „Марица“.

„Замисълът за изграждането на това кръгово кръстовище е от 2008 г. Община „Марица“ със собствени средства направи проекта, извърши всички отчуждителни процедури и спечели 18 съдебни дела. С решение на Общински съвет „Марица“ проектът и земята бяха дарени на Агенция „Пътна инфраструктура“, която с помощта на народните представители осигури 1 100 000 лв. за тази важна инвестиция.“, посочи Димитър Иванов.

Представител на фирмата-изпълнител поиска съдействие за по-бързото преместване на подземен кабел на ЕВН, който забавя работата.

Димитров, Иванов и Райчев обещаха пълна подкрепа за решаване на казуса, така че до месец подземното съоръжение да бъде поставено на новото място.

Така строителите ще могат да спазят срока за приключване на обекта - 15-ти септември.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина