Хванаха пиян шофьор в Рогош, в Пловдив също спипаха нарушители зад волана

Автор: Plovdiv Now 9224
Хванаха пиян шофьор в Рогош, в Пловдив също спипаха нарушители зад волана

Трима шофьори са попаднали в ръцете на полицията, защото са си позволили да седнат зад волана след употреба на алкохол или друга.

В първите минути на днешния денслужители на сектор „Пътна полиция“ са спрели за проверка водач на Мерцедес. Автомобилът е бил спрян от униформените на кръстовището на булевард „Никола Вапцаров “ и улица „Михалаки Георгиев“ в Пловдив. Шофьорът се е оказал 43-годишен, криминално проявен, и още при слизането му от автомобила полицаите са усетили силен мирис на алкохол. Тестът с дрегер е отчел 1,78 промила. Нарушителят е задържан за 24 часа. По случая в Първо РУ е започнато бързо производство за извършено престъпление по Наказателния кодекс.

Задържан за шофиране след употреба на алкохол е и 44-годишен мъж от село Рогош. Той е билпри проверка от служители на районното управление в Труд. Униформените са спрели лек автомобил „Фиат“ и след направения тест с дрегер е била отчетена употребата на 1,41 промила алкохол. Срещу нарушителя е образувана проверка за престъпление по Наказателния кодекс. Работата по случая продължава.      

Служители на Шесто РУ в Пловдив пък вчера са хванали шофьор под въздействие на наркотични вещества. На улица „Крайна“ униформените са подложили на тест 30-годишен мъж, водач на лек автомобил Мерцедес. Пробата  за употреба на наркотични вещества и техните аналози е реагирала положително на амфетамин. За нарушението на водача е бил съставен акт по Закона за движение по пътищата и е издаден талон за кръвна проба. Случаят е докладван на дежурен прокурор от РП Пловдив и срещу нарушителя е образувано бързо производство за престъпление по Наказателния кодекс.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина