Голямото авиошоу в Графа е утре, базата отваря врати за посетители

Автор: Plovdiv Now 8835
Голямото авиошоу в Графа е утре, базата отваря врати за посетители

Авиобаза Граф Игнатиево ще отвори врати за посетители на 25 юни, събота, от 09.30 ч. като домакин на авиационен празник по повод 110-годишнината от първия боен полет на българската авиация и 85 години от връчването на бойните знамена на авиационните подразделения.

Официалното откриване на авиационното събитие ще бъде в 11.00 ч. с началото на 4-часова интензивна и богата летателна програма.

Формации от самолети и висш пилотаж по единично ще сгъстят въздуха над изтребителното летище на България. Гостите на празника ще наблюдават елементи от основните мисии и задачи на самолети МиГ-29, Су-25К, C-27J „Спартан“, Л-410, L-39ZA, PC-9M и вертолети Ми-24, Ми-17, AS-532AL Cougar, AS-565 Panther и Бел-206 и ще се насладят на майсторството на българските пилоти от състава на Военновъздушните и Военноморските сили.

След финала на всяка задача във въздуха, авиационната техника ще рулира в непосредствена близост до линията на публиката, така че нашите малки зрители да усетят мириса на авиационното гориво.

Организаторите предвиждат в програмата и други специални изненади, които ще запазят в тайна за празничния ден.

Статичен показ ще запознае посетителите с предназначението и летателните характеристики на авиационна техника на въоръжение във Военновъздушните и Военноморските сили, както и със специалната обслужваща техника на летището. Ще бъдат представени още комплекси и техника от зенитно-ракетни и радиотехнически войски. В отделни центрове посетителите ще могат да разгледат и научат повече за дейността, авиационното оборудване на самолетите и професионалните отговорности на различните специалисти от състава на ВВС.

В кратките почивки на демонстрациите Представителният оркестър на Военновъздушните сили ще представи богат репертоар на военни маршове и произведения от филмова музика, рок, джаз, българска естрада, както и народна музика.

Поради очаквания натоварен трафик в деня от МВР препоръчват посетителите на открития летателен ден да използват за придвижване междуградските автобуси и ж.п. транспорт.

За посетителите в района на село Граф Игнатиево са обособени временно четири паркинга, означени със знак „P”.

Областна дирекция на МВР - гр. Пловдив предупреждава водачите на МПС, че са възможни промени в движението във времевия интервал от 09:00 до 15:00 ч.

При необходимост ще бъде спряно движението в посока гр. Карлово - гр. Пловдив като обходният маршрут ще бъде следният:

с. Царимир – с. Церетелево - с. Неделево - с. Голям Чардак - с. Малък Чардак – с. Строево – с. Труд – гр. Пловдив.

С оглед необходимите мерки за сигурност, няма да бъдат пропускани граждани, носещи огнестрелно и хладно оръжие, хора в нетрезво състояние и такива, пренасащи алкохол и много обемист багаж.

Приканват се всички посетители да следват стриктно указанията на органите на реда и разпоредбите на длъжностните лица на територията на летище Граф Игнатиево.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина