Футболен съдия изяде „пердаха” заради дузпа на селски мач край Пловдив

Автор: Ива Модова 7694
Футболен съдия изяде „пердаха” заради дузпа на селски мач край Пловдив

Футболен мач в пловдивското село Манолско Конаре се превърна в трагикомедия след оспорена съдийска свирка. Реферът бил нападнат и пребит от отбора на гостите и запалянковците на терена.

 Грозният инцидент станал преди месеци в селото. Един срещу друг се изправили отборите от „Б“ Областна група – „Светкавица” и „Марица ”. Двубоят се играел в село Манолско Конаре.

Футболният мач между домакините и гостуващия отбор стартирал в 17:00 часа. По време на второто полувреме, в 80-та минута от началото на срещата страничният съдия вдигнал флаг за засада на играч от отбора на ФК „Светкавица“. Воден от колегата си, главният рефер отсъдил непряк свободен удар в полза на ФК „Марица".

Недоволни от решението на асистента играчите от отбора на домакините се струпали около съдията и му потърсили обяснение за маркираната в тяхна вреда засада. Голяма част от събралите се, отправили обидни реплики и псувни по негов адрес.

В яростта си един от играчите в отбора на Манолско Конаре, играещ с номер 10, се приближил до страничния рефер и го ударил с шут в слабините. Съотборниците му го отдръпнали, а главният рефер го санкционирал с червен картон. Напускайки терена, футболистът отново се доближил до рефера, и му забил още един удар между краката.

Въпреки силните болки на съдията, мачът продължил. Веднага след срещата, пострадалият потърсил лекарска помощ. В лечебното заведение му била изготвена съдебно медицинска експертиза. С нея, реферът подал жалба в прокуратурата за нанесената му телесна повреда.

Не след дълго играчът с номер 10 от отбора на ФК „Светкавица” се сдобил с обвинение и бил изправен пред съда.

По време на заседанията били разпитани всички свидетели, представени били експертизите и доказателствата по случая.

След няколко съдебни заседания, футболистът от Манолско Конаре , получил и своето наказание. Той бил признат за виновен, че е предизвикал телесна повреда по хулигански подбуди спрямо длъжностно лице. В случая – рефер на футболен мач.

Побойникът е освободен от наказателна отговорност за инкриминираното деяние, като му се наложила единствено административна санкция. Глобата е определена в пределния минимум или 1000 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина