Джебчийки рецидивистки от Труд ще лежат в сливенския затвор

Автор: Plovdiv Now 6954
Джебчийки рецидивистки от Труд ще лежат в сливенския затвор

Две джебчийки рецидивистки от Труд ще лежат в сливенския затвор. Това стана ясно днес на заседание в Окръжен съд – Пловдив , където и двете сключиха споразумение с прокуратурата и признаха вината си. Съвместно жените възстановиха парите на пловдивчанката, която е станала жертва на обира от тяхна страна .

30-годишните Гергина Тодорова и Малинка Найденова, които са комшийки в село Труд, са с повдигнати обвинения за това, че на 04 юни тази година във един от големите магазини за дрехи и домашни потреби в Пловдив, са откраднали от клиентка 540 лева, дамско портмоне на стойност 30 лева, като всички вещи са на обща стойност 570 лева. По делото е изяснено, че джебчийките са се прикривали с дрехи, които уж пазарували. В последствие плащали с кредитна и дебитна карта, собственост на пострадалата жена, различни видове стоки за малко над 100 лева.

След като са били задържани, на Малинка Найденова, която към момента е в изпитателен срок, е задържана от два месеца заради друга присъда, а на Гергина Тодорова мярката за неотклонение е – „подписка”. Двете са стари познайници на полицията, като Гергина има пет присъди за кражби, а Малинка  - шест.

През днешното заседание двете жени напълно признаха своята вина, а съдът прие споразумението между обвинението и обвиняемите. Гергина ще трябва да търпи наказание от 2 години лишаване от свобода при строг режим. Самата тя последно е излязла от затвора точно в края на 2021 година.

За Малинка присъдата за това престъпление ще бъде по-лека. Тя ще лежи в сливенския затвор при строг режим 1 година и 10 месеца. Двете дами няма да имат наложена глоба.

Това решение на съда не може да се обжалва.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина