Димитър Иванов: С референдум ще покажем, че жителите на община „Марица“ не искат в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 11344
Димитър Иванов: С референдум ще покажем, че жителите на община „Марица“ не искат в Пловдив

Кандидатът за кмет на община „Марица“ Димитър Иванов обеща след местния вот да направи референдум с въпрос желаят ли жителите на община „Марица“ да се присъединят към  Пловдив.

Намерението си той оповести пред стотици жители на предизборен митинг на площада пред НЧ „Изгрев-1927 г. “ в с. Рогош и допълни, че е сигурен в резултата от допитването.

„След изборите ще предизвикам местен референдум, за да спрат упражненията на някои пловдивски политици, които построиха предизборната си кампания върху тезата, че ще върнат нашата община към Пловдив. Ние сме селски хора и искаме да живеем на село, а не в големия град. Знам, че Вие, жителите на с. Рогош, ще ме подкрепите и ще предпочетете „Марица“ да остане независима и самостоятелна община, каквато е била в продължение на 31 години“, посочи управникът и публиката приветства думите му с мощни аплодисменти.

Димитър Иванов представи пред жителите на Рогош кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ-Обединени земеделци – Иван Гешев - „образован местен жител, доказал се в бизнеса, владеещ 4 езика и Тодор Итов - „отговорен човек, с опит в частния бизнес, наследник на един от най-големите родове на Рогош.“

И двамата благодариха за доверието да бъдат част от листата на ГЕРБ-Обединени земеделци, обещаха да работят за благото на община „Марица“ и апелираха хората да гласуват с бюлетина №67 на 27 октомври.

Димитър Иванов, който изпълняваше блестящо и ролята на водещ на събитието, покани на сцената и кандидатът за кмет на с. Рогош Величка Величкова.

„Преди 4 години Вие гласувахте доверие на Вили Величкова – потомствен управленец, чийто баща е бил кмет на Рогош и е направил много за селото. Тя е човек, който милее за всеки жител на Рогош и затова по-скоро ще я видите на улицата, да решава поредния проблем, вместо  в кабинета си“, каза Иванов.

Величка Величкова разкри колебанията, които е имала преди първия си мандат като кмет.

„Преди 4 години си задавах въпроса дали ще оправдая Вашето доверие. Днес, след като заедно с г-н Димитър Иванов и екипа му направихме нов корпус на детската градина, за да не ходят децата ни в други села, след като изградихме нова спортна площадка, облагородихме и осветихме тъмния и буренясал парк и го превърнахме в притегателно място за всички, след като поставихме външно осветление на храма, канализация на ул. „Изток“ и асфалтирахме улицата, която отклонява трафика от училището, знам, че мога да допринеса още много за с. Рогош. Знам, че за всичко това са необходими средства, които само предприемчив кмет като Димитър Иванов може да издейства. Гордея се, че съм част неговия екип. За мен няма по-голяма награда от топлината и доверието в очите на жителите. За да продължим да надграждаме в с. Рогош, моля изберете №67 в бюлетината на 27 октомври“, обърна се към жителите кандидатът за кмет на селото Величка Величкова.

Третият в листата на ГЕРБ-Обединени земеделци, професорът, който през 2018 г. бе избран за лекар на годината – Росен Димов от с. Труд, призова жителите на с. Рогош да заложат на „разума и търпението с №67“, за да просперира община „Марица“.

Председателят на Общински съвет „Марица“ и на структурата на ГЕРБ в общината Гергана Трендафилова отбеляза, че резултатите идват не с бързане, а с постоянна и неуморна работа.

„Някога, преди 8 години, на този площад, започнах кариерата си на политик с този екип, който няма успешен аналог досега. Димитър Иванов е човекът, който води общината само в една посока – напред. Със силата, която Вие, жителите ни давате, за да продължи община „Марица“ напред, гласувайте с №67 на 27 октомври“, призова присъстващите Гергана Трендафилова.

Кандидатът за кмет на община „Марица“ Димитър Иванов изброи успешните проекти за последните 8 години – изграждане на първото средно училище на територията на община „Марица“ , на 9 нови детски градини от първа копка, реновиране на всички забавачки и училища с европейски средства, строеж на две читалища, три кметства, три Здравни служби, две спортни зали, 7 пенсионерски клуба, 7 спортни площадки, над 40 детски площадки, 40 км асфалтирани улици, над 120 км подменен водопровод, над 60 км канализация, строителство на първите две пречиствателни станции, старт на Пречиствателна станция за питейна вода, подмяна на уличното осветление в 5 села, разкриване на световната туристическа сензация Малтепе и много други.

Той припомни, че акцент при предишните му два мандата е бил комфортът на децата и допълни, че няма да търпи предизборни манипулации с най-малките жители на община „Марица“.

„Чух, че нашите опоненти се опитват да омаловажат постиженията ни с твърденията, че нямало нужда от строежа на нови забавачки. Няма да допусна някой да употребява децата ни, ако ще това да е последното нещо, което ще направя“, закле се кандидатът за кмет Димитър Иванов.

Той посъветва хората да не обръщат внимание на скъсаните плакати и лъжите, защото това говори за слабостта и безсилието на противниците.

„Ние водим позитивна кампания и няма да ме чуете да кажа лоша дума за никого. Заставам пред Вас с открито лице и на базата на всичко, което сме успели да свършим през годините, моля за Вашия вот на доверие“, отсече Димитър Иванов и го получи с одобрителните възгласи и овации на стотиците жители на площада.

На събитието присъстваха кандидатите за кметове - Николай Тошев - на с. Труд, Йордан Енев – на с. Маноле, Кольо Миланов – на с. Калековец, Димитър Петров – на с. Царацово, Десислава Дингилева – на с. Строево, Георги Калоферов – на с. Костиево,  Йосиф Асенов – на с. Динк, Иван Иванов – на с. Ясно поле, Мирчо Петров – на с. Трилистник, Трайчо Кардашев – на с. Радиново и  за общински съветници Георги Разпопов от с. Царацово, Велина Панчева от с. Трилистник, Петко Чочев от с. Строево.

Митингът приключи с кръшно българско хоро, поведено от кандидата за кмет на община „Марица“ Димитър Иванов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина