Деца се “завъртяха“ в приказно-песенна въртележка край Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4715
Деца се “завъртяха“ в приказно-песенна въртележка край Пловдив

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов бе специален гост на образователния интерактивен спектакъл „Приказно-песенна въртележка“ с актрисата, автор и водещ Илиана Балийска. Зрители и участници в него бяха 300 деца на възраст от 3 до 7 години, включени в проекта „Заедно ръка за ръка-творим красота“ по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“.

Събитието, което се превърна в емоционален и незабравим празник за малчуганите, се състоя в спортната зала на СУ „Васил Левски“, с. Маноле вчера.

Кметът  бе удостоен с почетна златна купа и златен медал „Талантиада - XX Юбилей“ за принос към каузата „Възпитаваме с изкуство“.

Шоуто бе изпълнено  с много смях, усмивки, весело празнично настроение и щуро забавление, пишат от общинската администрация. По време на спектакъла, деца от публиката импровизирано се превръщаха в  артисти с професионалистите на сцената. След атрактивен конкурс за роли, малчуганите ставаха персонажи в приказни сюжети. Имаше танци, гатанки и китка от най-популярните детски песни.

В края на празника децата от „Марица“ получиха номинации за таланти. Те ще имат възможност да представят общината с песен, стихотворение, танц, гимнастика или акробатика в ХХ-тия юбилеен национален телевизионния конкурс-оригинал „Мини Мис и Мини Мистър България 2018“, който ще се снима в Националния дворец на децата в София на 1-ви декември 2018 г.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина