Делото за тройния разстрел в Рогош пак пропадна

Автор: Plovdiv Now 2584
Делото за тройния разстрел в Рогош пак пропадна

Автор: Наталия Грозева

За пореден път делото за тройния разстрел в пловдивското село Рогош пропадна. Днес трябваше да се проведе разпоредително заседание, но ход не бе даден. Причина стана не доброто здравословно състояние на адвокат Димитър Будаков, който защитава част от пострадалите. Роднините на убитите държаха адвокатът им да присъства, за да предяви исковете им, пише trafficnews.bg. 

Затова съдията насрочи следващото заседание за август месец, но то ще бъде гледано от друг съдебен състав.

Спрямо 40-годишния Николай Христов е внесен обвинителен акт за това, че на 6 август 2022г. чрез използване пушка, умишлено е убил повече от едно лице. Припомняме, че това са роднините му – чичо си Енчо и двама братовчеди - Стефан на 45 години и Веско на 50 години.

Как се случи престъплението?

Жестокият разстрел се случи на  6 август. Николай Христов се е прибирал от работа, когато на вратата, пред дома му заварил наредени с метални пръчки, чичо му-Енчо и двамата му братовчеди. Така скандалът за въпросния имот станал по-сериозен, а Николай взел пушката, която притежавал и разстрелял роднините си. Когато паднали на земята, убиецът заредил отново оръжието и стрелял още веднъж по тях. Версията на Николай Христов бе, че се е опитал да защити себе си и дъщеря си, като е бил под афект, заради тормоза, който е търпял години наред от тримата убити мъже. 

Между роднините често възниквали спорове. Те са обитавали една незаконна постройка с различни входни врати. Именно къщата и узаконяването й са били ябълката на раздора между родата.

Спрямо извършителя на хладнокръвното убийство е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина