Благотворителен базар събира пари за църквата в Калековец

Автор: Plovdiv Now 7714
Благотворителен базар събира пари за църквата в Калековец

Жители на Калековец сигнализираха Trafficnews, че храмът „Св. св. Кирил и Методий“ в селото има нужда от ремонт, а парите не достигат. По думи на отеца има нужда от ремонт на покрива и подмяна на дограмата. За подмяна са и полилеите в храма. 

За да може да се случи ремонтът, три дами от селото – Кристина Караборунска, Светлана Делинска и Меги Георгиева – се ангажират с организиране и провеждане на коледен благотворителен базар, като всички събрани пари ще бъдат дарени на храма, за да може да се започне ремонта. Другото, което си пожелават от селото е църквата да отваря врати поне в неделя.

„Като млади хора смятам, че всичко е нашите ръце – нека бъдем по-добри. Вярата е върхът на ценностната пирамида, без значение каква е! Със сигурност ще направим всичко възможно това да се превърне в ежегодна инициатива за нашето населено място. Бихме искали да поканим хора от околията, хора с малки и големи бизнеси, да отворят сърцата си в най-магическия месец през годината! Стават чудеса, стига да вярваме и да правим добро, макар и малко!“, споделят организаторките в поканата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина