Белгийска компания за високотехнологично оборудване с втора значима инвестиция в община „Марица“

Автор: Plovdiv Now 6042
Белгийска компания за високотехнологично оборудване с втора значима инвестиция в община „Марица“

Посланикът на Белгия в България Н. Пр. Фредерик Мьорис, областният управител на област Пловдив Йордан Иванов, кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова, собственикът на „Телевик България“ Томас Ферщратен, генералният мениджър на фирмата Владимир Венински и кметът на Царацово Димитър Петров взеха участие в церемонията по първа копка на нова производствена база на „Телевик България“ в селото.


В приветствието си Томас Ферщратен посочи, че компанията планира дългосрочна инвестиция именно в община „Марица“, тъй като сътрудничеството с ръководството и администрацията й винаги е било на изключително високо и професионално ниво.


„Пред Вас стои един много горд и благодарен човек. Горд съм заради няколко неща – успешната ни дейност в България и по-специално в община „Марица“. Помня в началото как обикаляхме и търсихме място за инвестиция. Разгледахме много свободни площи на празни полета и тогава съвсем случайно минахме през с. Царацово и си казахме, че това е идеалното място, близо до магистралата. Отидохме да говорим с кмета и 2 часа по-късно, вече имахме резултат от разговора. Смятам, че това беше най-доброто решение и понякога се чудя кой е истинският собственик на фирмата – дали акционерите или хората от общността на с. Царацово. Производствените ни дейности в България са причина за растежа на „Телевик“ в целия свят.

Откак стартирахме производството в България, оборотът ни се увеличи от 8 на 150 млн. евро, броят на персонала ни – от 90 до няколко хиляди души, а присъствието ни в света се разшири. Тази фабрика днес е сърцето на цялата ни производствена дейност. Високотехнологичните продукти, произведени в Царацово, са позиционирани в метростанциите в Шанхай и други големи градове по света. Всички служители в Обединените нации и в Европейския парламент, както и 90% от здравните заведения в Белгия, използват оборудване, произведено от „Телевик“, посочи Томас Ферщратен.

Той благодари на всички, оказали помощ на фирмата от първия ден на позиционирането й в България и допълни, че се чувства много добре приет в региона.

Посланикът на Белгия поздрави представителите на компанията затова, че укрепват двустранните отношения, а българските власти - затова че всячески й оказват подкрепа.

„Днес имаме възможност да покажем пред света нещо, което правим най-добре и с което много се гордеем. „Телевик“ е един от най-добрите примери на белгийската креативност, технология и иновации. Тази фирма е тук от 20 години и е допринесла много за икономическата дейност в региона. Вярвам, че от ръководството на „Телевик“ може да потвърдят, че се ползват със силна подкрепа от българските власти, което сега, с инвестицията на фирмата, ще получи ново измерение. Белгийското посолство се гордее с „Телевик“ и с това, което прави за двустранните отношения между България и Белгия“, заяви Н. Пр. Фредерик Мьорис.
Кметът Димитър Иванов благодари на посланика на Белгия за добрите думи и отбеляза, че втора поредна инвестиция на фирмата в община „Марица“ означава висока оценка на работата на местната власт.

„За мен е чест и удоволствие да съм тук, защото проектът, който днес стартира, е и своеобразен знак за доброто сътрудничество между местната власт и „Телевик“. Радвам се, че компанията отново избра да инвестира в с. Царацово, община „Марица“. Затвърждавайки лидерското място на фирмата в света, утвърждавате и лидерската позиция на община „Марица“ – общината с най-много инвестиции в България“. Това е втората база на „Телевик“ в селищната ни система, затова предлагам новата сграда да носи името „Телевик Марица“.

Фактът, че предпочитате да изградите производството си тук, означава висока оценка за нивото на административните услуги в община „Марица“. Смятам, че с тази инвестиция укрепвате приятелските отношения между Кралство Белгия и България. Днес е един прекрасен ден – имате и попътния вятър, и дъжда, за да Ви върви по вода. Продължавайте да инвестирате в бъдещето, имате нашата подкрепа“, завърши кметът на община „Марица“ и пожела на фирмата това да не е последната инвестиция на територията на селищната система.

Председателят на местния парламент Гергана Трендафилова също поздрави компанията.
„За мен е много вълнуващ фактът, че новата база на „Телевик“ се изгражда именно в с. Царацово, защото това е моето родно място. Искам да Ви обещая, че имате подкрепата на Общински съвет „Марица“ за всички Ваши бъдещи действия.“, изтъкна Гергана Трендафилова и пожела още по-големи успехи в дейността на фирмата.

След планираното разширение компанията ще увеличи производствената си площ със 150 % и ще се простира на 10 000 кв. м. В новата сграда, разположена на 5500 кв. м., ще бъде преместено цялото производство на фирмата. Тя ще бъде оборудвана с най-модерните технологии, ще бъдат наети и обучени и много нови служители. Базата се очаква да бъде завършена до декември тази година.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина