Абитуриенти от Община Марица получиха дарения от кмета Димитър Иванов

Автор: Plovdiv Now 3230
Абитуриенти от Община Марица получиха дарения от кмета Димитър Иванов

Абитуриенти от Община Марица, които са без един или двама родители получиха дарение от кмета Димитър Иванов. В навечерието на Деня на българската просвета и култура – 24 май той поздрави младежите и им връчи еднократна финансова помощ за завършване на 12 клас.

„Мили деца, радвам се, че всички успешно завършвате средното си образование. Изминали сте един етап от вашия живот, но по-важното оттук нататък е да продължите обучението си, защото то е необходимост, за да се докажете и да сбъднете мечтите си“, каза Димитър Иванов. Той изрази готовност за съдействие за бъдещото им развитие. „Винаги може да разчитате на моята подкрепа и тази на Община Марица, за да осъществите по-лесно вашите желания и мечти“, подчерта кметът. Той попита дали някои от тях имат желание да стават кметове. Младежите отговориха, че са избрали любими специалности, с които да се реализират в живота. „Трябва да имате и такиви мечти. След нас е вашият ред. Някои от вас ще бъдат следващите общественици, които ще помагат, както ние го правим, на жителите на общината и на държавата“, заяви Димитър Иванов.

Сред 13-те абитуриенти, получили дарение, бе футболната надежда от Скутаре Атанас Кодинов, който завършва специалността „Програмно осигуряване“. Той желае да продължи развитието си в IT сектора. 18-годишният Мартин Стоянов от Рогош е възпитаник на ПГБТ и изучава компютърни мрежи. Той е избрал техническа специалност в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Евгени Странджев от Крислово е решил да сбъдне детската си мечта и да учи в Симеоново, за да стане полицай изследовател. Доника Найденова от Труд завършва Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ със засилено изучаване на история и немски език. Тя желае да следва журналистика и да работи в медиите. Силвия Ципова от Войводиново ще продължи да се занимава с бижутерство, а Янко Стоянов от Калековец е избрал специалността „Топлотехника“ в УХТ в Пловдив.

Кметът връчи финансова помощ и на Тодорка Петрова от Маноле, Пенка Дукова от Скутаре и Екатерина Чернева от Крислово.    

В края на срещата със зрелостниците кметът Димитър Иванов им пожела незабравима абитуриентска вечер и апелира да спазват правилата, визирайки трагедията със загиналите при пътен инцидент в Пловдив младежи. „Знам, че е еуфорията по празниците е голяма, но внимавайте! Виждате какво се случва в живота, когато човек постъпва необмислено. Бъдете разумни!“, подчерта кметът. Той пожела на всички попътен вятър и успешна професионална реализация.

На тържествената церемония по връчване на еднократните финансови помощи на абитуриентите-сираци в заседателната зала на Община Марица присъстваха и председателят на местния парламент Виолета Христодулова, както и заместник-кметът по образование и здравеопазване Анелия Симеонова. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина