4 жп надлези ще бъдат изградени в пловдивски села

Автор: Благовест Андонов 11039
4 жп надлези ще бъдат изградени в пловдивски села

Четири пътни надлеза над жп линиите ще бъдат изградени в три пловдивски села по проекта за Рехабилитация на железопътната линия Пловдив–Бургас, Фаза 2”.  От НКЖИ са пуснали  обществена поръчка за 28 млн. лева без ДДС за изграждането на общо 6 пътни надлеза в два жп участъка -  участъци Скутаре-Оризово и Завой-Церковски.

Поръчката е разделена на 6 отделни позиции, като четири от тях са за надлези в Пловдивска област. Първият от тях ще бъде изграден в междугарието Скутаре-Маноле и е индикативна стойност от 4,6 млн. лева.

Другият е в района на гара Маноле и ще струва 4,8 млн. лева.  Третият е за пътна връзка над жп линиите на гара Белозем за 5  млн. лева. Близо същата сума е и за съоръжение в междугарието Белозем – Оризово.

Другите две пътни надлеза са за гара Завой и гара Церковски съответно за 3,8 млн. и 5,1 млн. лева.

По всяка обособена позиция се предвижда: изготвяне на технически проект и извършване на всички необходими дейности за издаване на разрешение за строеж, изготвяне на работен проект, както и изпълнение на строително-монтажни работи за реализиране на целите на съответния договор. Срокът, в който трябва да се извършат всички дейности е до 370 дни.

Оферти ще се приемат до края на февруари, като фирмите ще бъдат класирани по критерии 60% цена, 20% организация на движението без прекъсване на преминаването на влакове и 20% качество и срок на дейностите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина