17 жалби са подадени срещу събарянето на ромските къщи във Войводиново

Автор: Добринка Димова 9107
17 жалби са подадени срещу събарянето на ромските къщи във Войводиново

17 жалби са подадени от ромите във Войводиново, чиито къщи са незаконни, срещу заповедта на кмета на Община „Марица“ Димитър Иванов те да бъдат съборени. 15 са образуваните дела, като в периода от 6 до 28 март ще им бъде даден ход. Други 18 постройки в ромската махала, които са били опасни, вече са съборени. Това съобщи на започналата преди минути в община „Марица“ среща кметът Димитър Иванов. На срещата присъстват зам.-областният управител Петър Петров, представители на социално подпомагане, на МВР, на ромски организации и жители на Войводиново.

„Целта ни е да намерим решение на казуса с незаконните постройки във Войводиново, така че да има компромисно решение и моля всички присъстващи да спазват добрия тон“, призова кметът Димитър Иванов.

Малко преди да започне срещата пред сградата на Общината се разрази спор между представители на ромските организации и жители на Войводиново. Ромите твърдят, че не могат да ги гонят посред зима, а инициативният комитет от селото заяви, че в ромската махала трябва да важат законите, както навсякъде другаде.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина